popowski15 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Witam poszukuję świetlówki bardzo jasnej do akwarium 96l, mam dwie T5 24 w, jednak na samym początku gdy kupiłem oświetlenie było naprawdę jasno. Szukam teraz właśnie świetlówki która oddaje dużo światła i która sprzyja wzrostowi roślin. Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 Świetlówki mają to do siebie, że po upływie czasu juz nie świecą tak mocno jak świeciły tuż po zakupie. Myślałeś może nad ledowym oświetleniem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 Nie, mam rośliny i chcę zapewnić im jak najwięcej światła, mam belkę na świetlówki t5 2x24w. Czy możesz podac jakiś link z allegro zobaczę jak to wygląda. Dzięki z góry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted February 8, 2014 Share Posted February 8, 2014 To może po prostu wymień świetlówki, bo jeśli trzymasz tam jakieś ryby, to bez sensu dawać jeszcze więcej niż te 0,5 W/L Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
popowski15 Posted February 8, 2014 Author Share Posted February 8, 2014 ok, dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts