seriousspl Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Właśnie przed chwilą kupiłem te roślinę, wrzuciłem ją by "pływała" po tafli wody, ale, zamiast po tafli lata po akwarium xD. Tzn wszędzie lata, nie zatrzymuje się, wszędzie już jej "kawałki są". Tak ma być i sama się zatrzymie? Dodam że moja tafla wody się rusza, bo tak napowietrzam akwarium. Podlączyć bąbelki żeby tafla się nie ruszała, czy zostawić tak jak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Zmniejsz przepływ w filtrze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 (edited) Postaraj się wychwytać tą wgłębkę, później odłączyć filtr i wrzucić ja delikatnie na nowo, tak aby była po w przeciwnym od filtr rogu, a później zmniejsz przepływ filtra na minimum i stopniowo zwiększaj. Edited January 24, 2014 by jongover Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 (edited) Jak zmniejsze przepływ filtra, to tafla wody rusza się ale baaaaaardzo słabo :/. Co robić? Niestety, filtr aquael pat mini ma albo minimum albo maximum ... Edited January 24, 2014 by seriousspl Link to comment Share on other sites More sharing options...
RYBA98 Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Mam tą rośline ta roślina opadnie na dno Link to comment Share on other sites More sharing options...
jongover Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 ta roślina nie opadnie na dno jeśli się jej nie zasypie żwirkiem. Na razie ustaw na minimum, a później zwiększ na maksimum. Tak w ogóle, to ta roślina nie musi koniecznie pływać, można ją też przyczepić do korzenia, czy do ziemi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 Aktualnie sama zaczepiła się na mchu, na innych roślinach, tylko trochę jej "pływa". Może tak być czy to co się podoczepiało na inne rośliny no nie wiem.. na korzeń przymocować Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 (edited) Możesz przymocować na korzeń, kamień, kokos czy jakieś inne dodatki w zbiorniku. Przytwierdzasz ją przy pomocy siatki do mocowania mchów i wątrobowców, przy pomocy żyłki wędkarskiej lub zwykłych nici. Zależy na co konkretnie ją dasz. Jeśli na korzeń to chyba najprościej będzie zastosować żyłkę lub nić. Edited January 24, 2014 by andy102 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 Jutro tak zrobię, bo teraz nie ma mnie w domu. Jak przez noc ta "wgłębka" będzie przyczepiona do mchu i innych roślin (tak jak pisałem) to nic się chyba nie stanie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy102 Posted January 24, 2014 Share Posted January 24, 2014 Śpij spokojnie, zaczeka do jutra . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts