zegancio Posted January 22, 2014 Share Posted January 22, 2014 Jak w temacie rośliny zakupione w ramach prezentu,niestety nazwy nie są mi znane więc proszę o pomoc. 1. 2.Napewno jest to rotala tylko pytanie co za odmiana Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 (edited) Na górnej fotce widzę eleocharis parvula i Hemianthus micranthemoide a na dolnym zdjęciu rotale green a na korzeniu na chyba pelia. Edited January 23, 2014 by Erni-lee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Na górnej fotce widzę eleocharis parvula i Hemianthus micranthemoide Myślę, że to raczej acicularis, nie parvula. No i na pewno nie Hemianthus micranthemoides, a Micranthemum umbrosum. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 (edited) Co do acicularis Sławek masz rację lecz co do Hemianthus micranthemoides jestem przekonany prawie że na 100%.Micranthemum umbrosum. ma zaokrąglone liście a duży heniek czyli Hemianthus micranthemoides nie tak jak na zdjęciu. Edited January 23, 2014 by Erni-lee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 ecz co do Hemianthus micranthemoides jestem przekonany prawie że na 100% Mam do czynienia z heńkiem na co dzień i uwierz mi, że to nie jest duży henio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni-lee Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Może nie mam racji ale Micranthemum umbrosum ma inne liście niż ta roślina na zdjęciu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 A mi to wygląda jednak na dużego heńka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Jeśli to henio to jakiś niewydarzony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zegancio Posted January 23, 2014 Author Share Posted January 23, 2014 Dziękuję chłopaki za podpowiedzi. Napewno jest to Rotala Grenn i Eleocharis Acicularis jak pisaliście i porównując Micranthemum w sklepie w jakim zostały zakupione myślę jednak ze to duży heniek. Może niewydarzony ale bardzo zbliżony . Proszę mi opisać jak przebiega rozmnażanie rotali i heńka gdyż posadziłem je zbyt żadko szczegolnie rotale i są prześwity a ona pnie się w górę jak szalona. //Pisz poprawnie. A pytanie zadaj w innym dziale. Ten już został wyczerpany. Zamykam. Nantai Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nantai Posted January 23, 2014 Share Posted January 23, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts