wielkopletw Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 (edited) siemka wszystkim po przerwie, tytuł mówi sam za siebie, na studiach postanowiłem znowu mieć swój malutki podwodny świat. Tym razem postanowiłem urządzić akwarium o pojemności dokładnie 11,25L. Dużego pola do popisu tu nie ma, miały być krewetki ale mi pozdychały jakiś czas temu; wpuściłem więc gupiki Obsada: 2x samiec gupika 3x samica gupika 5x (chyba) narybek gupika Roślinki to anubias barteri var. nana, mech jawajski, jakiś wątrobowiec po prawej reszty nie znam Sprzęt: filtr kaskadowy Atman, grzałka aquael 50w i lampka halogen 11W akwarium istnieje ok. 3mce Brak jakiegokolwiek nawożenia, sprzęt pochodzi z poprzednich zbiorników, a samo akwarium dostałem Generalnie od początku do końca robione po taniości Edited January 20, 2014 by wielkopletw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Zaraz poleci hejt że za małe akwarium, ale ja myślę że zdajesz sobie z tego sprawę. Co do wyglądu to dodał bym roślin i jakiś mały korzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 20, 2014 Author Share Posted January 20, 2014 Zaraz poleci hejt że za małe akwarium, ale ja myślę że zdajesz sobie z tego sprawę. Co do wyglądu to dodał bym roślin i jakiś mały korzeń. to taka troszkę mniejsza rasa gupików a korzeń jest malutki ale jest; na srodku, na lewo od anubiasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 To dodał bym jednak trochę większy korzeń. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Te gupiki to odmiana krótkopłetwa- samce mogą być mniejsze, ale samice osiągają normalne (nawet te 6cm ) rozmiary.Ja w większym zbiorniku miałem dzikie gupiki (które rosną o wiele mniejsze), a i tak było gęsto. Nie wyobrażam sobie hodowlanych w 11L zbiorniku.Kiepskie podłoże (piasek byłby lepszy dla biologii).Akwarium proste- ładne, ale obsada troche nie teges. Pomyśl o drobniczkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 20, 2014 Author Share Posted January 20, 2014 (edited) Te gupiki to odmiana krótkopłetwa- samce mogą być mniejsze, ale samice osiągają normalne (nawet te 6cm ) rozmiary. Ja w większym zbiorniku miałem dzikie gupiki (które rosną o wiele mniejsze), a i tak było gęsto. Nie wyobrażam sobie hodowlanych w 11L zbiorniku. Kiepskie podłoże (piasek byłby lepszy dla biologii). Akwarium proste- ładne, ale obsada troche nie teges. Pomyśl o drobniczkach. planowo miały być krewetki... i były, ale mi pozdychały... jeśli ktoś w okolicy Torunia miałby do oddania krewetki to chętnie przygarnę. Generalnie wszytko co jest w tym akwarium to dostałem/kupiłem pół darmo ps# a endlery by się nadawały? Edited January 20, 2014 by wielkopletw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Podaj wymiary. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 20, 2014 Author Share Posted January 20, 2014 30x25x15cm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaweł Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 15 to wysokość? Bo wygląda na to że 25 to wysokość. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 20, 2014 Author Share Posted January 20, 2014 (edited) 15 to wysokość? Bo wygląda na to że 25 to wysokość. taaaak, 25 to wysokość podawałem dł x wys x gł //Pisownia. Nantai Edited January 21, 2014 by Nantai Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erni92 Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Zostaw sobie z 5 samych samców do tego kilka krewetek karłowatych i git. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Malutkie to akwa jednak. Może aby nie męczyć ryb lepiej z nich zrezygnować i trzymać same krewetki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted January 20, 2014 Share Posted January 20, 2014 Endlerki prędzej. 1+2 lub z 4 samce. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopletw Posted January 21, 2014 Author Share Posted January 21, 2014 taaaak, 25 to wysokość, podawałem dł x wys x gł //Pisownia. Nantai Edit: ?? Wysłane z mojego Lenovo B8000-F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts