KubaWe 0 Posted January 12, 2014 Akwarium: 300l (120x50x50). Filtr: Aquael Unimax 500 1500l/h. Grzałka: Aquael Comfort Zone 250W. Oświetlenie: 2 x 39W T5. Podłoże: Piasek akwarystyczny. Dekoracje: Skały, Tło Juwel Stone. Flora: - Cryptocoryne Fauna obecna: - 6 x Aulonocara Red Rubin - 8 x Labidochromis caeruleus - 2 x Cynotilapia Afra Fauna docelowa: - 1+3 Aulonocara Red Rubin - 1+5 Labidochromis caeruleus - 1+5 Cynotilapia Afra Planuję nie używać jednej świetlówki, przedniej lub tylniej. Niebawem dołożę więcej skał. Share this post Link to post Share on other sites
Sverting 91 Posted January 12, 2014 Olej tylną bo to tło wali po oczach powielaniem od sztancy. Share this post Link to post Share on other sites
gapa 1 Posted January 12, 2014 No tło trochę rzeczywiście nie bardzo, poza tym ok! Share this post Link to post Share on other sites
Erni-lee 7 Posted January 20, 2014 Więcej większych skałek, bo strasznie pusto w baniaku masz... I na środek dałby jakiegoś kamienia, żeby przysłonił linię biegnącą na tle. Jak glon porośnie będzie zdecydowanie lepiej. Share this post Link to post Share on other sites
Bartt85 7 Posted January 21, 2014 Miałem to samo tło u siebie , zobaczysz za jakiś czas jakie to dziadostwo :/ Kolorystycznie z kamieniami ładnie dobrałeś. Zrezygnuj z jednej świetlówki na tyle to może Ci tak syfem nie zarośnie to tło jak mi. Share this post Link to post Share on other sites
KubaWe 0 Posted February 2, 2014 Okrzemki opanowały tło. Doszło kilka nowych skałek, które zapewniają dodatkowe schronienie. Share this post Link to post Share on other sites
Bartt85 7 Posted February 2, 2014 Czyli dzieje się u Ciebie to samo co u mnie z tłem. Mam wrażenie, że to tło juwela powoduje znaczny rozrost i inwazję okrzemków. Miałem tak samo całe tło zarośnięte okrzemkami które później przeniosły się na wszystko inne : piach, kamienie, szyby. Share this post Link to post Share on other sites
KubaWe 0 Posted February 20, 2014 Akwarium działa już około dwóch miesięcy. Dołożyłem trochę kamieni. Share this post Link to post Share on other sites
Bebek 1 Posted February 26, 2014 (edited) WItam,Jak dla mnie rochę pusto, moim zdaniem powinieneś dołozyć kamieni i to sporo, ale jeśli taki aranż Ci się podoba to jest OK.Pozdrawiam ! Edited February 26, 2014 by Bebek Share this post Link to post Share on other sites
leszek_00 1 Posted March 10, 2014 Proszę o aktualne zdjęcia Share this post Link to post Share on other sites
erykzz 0 Posted September 1, 2014 Dawaj jakieś foty Share this post Link to post Share on other sites
KubaWe 0 Posted September 2, 2014 Po dziewięciu miesiącach funkcjonowania. Obsada jeszcze nie kompletna. Brakuje 3 samic Afry. Share this post Link to post Share on other sites
erykzz 0 Posted September 3, 2014 Super wygląda ta Cryptocoryna, dobrze że dołożyłeś kamieni teraz wygląda o wiele lepiej. Share this post Link to post Share on other sites