Jump to content

problem z wyskakującymi rybkami

Recommended Posts

Kup pokrywe i po problemie ;) Dlaczego pokrywa odpada? Jest najlepsza według mnie... Nie dostaje się syf z pokoju (kurz itd),woda nie paruje aż tak,oświetlenie w pokrywie same plusy ;p Bo zakrycie go zwykłym szkłem będzie brzydko wyglądać,ponieważ woda będzie się skraplać... A jak nie to oddaj ryby i po kłopocie ;]

Edited by Kuba1997

Szyba albo pokrywa, żadnych siatek nie polecam. Ale tak jak wyżej napisano szyba będzie niezbyt estetycznie wyglądać więc pokrywa, własnoręcznie wykonana lub kupna. Chyba, że jest możliwość wykonania to tak była by lepsza. Po 1 kolor i wzór jaki chcesz, a po 2 najważniejsze dobór oświetlenia wedle potrzeb. Decyzja należy do ciebie:)

Mnie się nie podobają takie wypukłe pokrywy ale chciałam mieć pokrywe z oświetleniem i wybrałam coś takiego:

post-15884-0-92097400-1389183603_thumb.jpg

Z zewnątrz wygląda jak taki "pasek" nad szybą, jest płaskie, a spełnia wszystkie funkcje pokrywy. Z góry jest klapka do karmienia ryb, nic nie wyskoczy. Fajna sprawa i bardzo ładnie wygląda w połączeniu z szafką tego samego koloru. To jest firma AquaBoro, kupiłam razem z akwarium ale nie wiem może same pokrywy też robią.

pokrywa odpada bo mam oswietlenie na belce podwieszone nad akwarium myslałem że macie jakies sprawdzone sposoby żeby rybki nie wyskakiwały przy otwartych akwariach szybe i plekse miałem i strasznie woda paruje na nich i żle to wyglada dzieki za podpowiedzi. Chyba żeby powywiercac otwory w plexi nie parowało by tak co sadzicie

post-17104-0-88052500-1389204446_thumb.jpg

• 2 weeks later...