ziele878 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Tak jak w temacie ryba na T Czarna w białe kropki. Chyba taka z większych , ale nie jestem pewien. Bardzo ładan, ale zapomniałem nazwy ;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pysio Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) Nie posiadasz zdjęcia? Było by o wiele prościej Ale rybka w białe kropki? hmm.. Do głowy przychodzi mi tylko Tarczobok żaglopłetwy Edited January 7, 2014 by Pysio Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziele878 Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 (edited) No nie mam foty, ale ona bardziej tak podobna wyglądem jest do pielegnicy zebry. Mam podobnie tak wyżej podałeś taki intensywny czarny i mocny biały. Nazwa była taka troche mniej polska i napewno w nazwie wyspętowała jeszcze litera h Edited January 7, 2014 by ziele878 Link to comment Share on other sites More sharing options...
richter Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 No nie mam foty, ale ona bardziej tak podobna wyglądem jest do pielegnicy zebry. Mam podobnie tak wyżej podałeś taki intensywny czarny i mocny biały. Nazwa była taka troche mniej polska i napewno w nazwie wyspętowała jeszcze litera h Wrzuć w google "tilapia marakeli" - może to ta... chociaż h w nazwie nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Paratilapia polleni ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziele878 Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 (edited) Paratilapia polleni ? Już bardziej, ale nie tamta jest bardziej smukła - nie taka masywna. W ogóle wydaje mi się, że ona trochę rzadsza jest w sprzedarzy. Raz ją widziałem w zoologicznym Edited January 7, 2014 by ziele878 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Jakoś wielkość opisz. Miała wąsiki? Siedziała na dnie czy pływała? Wysokie ciało czy raczej wrzecionowate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziele878 Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 Pływały po środu, ciało wysokie, brak wąsów raczej były młode jeszcze, zważając na to że były w zoologicznym. Nie wiem więcej info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 (edited) Duże kropki? Białe, czy opalizujące? https://www.google.pl/search?q=herichthys+cyanoguttatus&client=firefox-a&hs=Yk1&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=YYTMUumJJYrV4gT-44DADw&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976#q=herichthys+cyanoguttatus&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&imgdii=_ https://www.google.pl/search?q=rocio+octofasciata&client=firefox-a&hs=mPM&rls=org.mozilla:pl:official&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=V4TMUrqbFISC4AS54ICoBg&sqi=2&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1920&bih=976 Któraś z tych dwóch? EDIT OK JUŻ WIEM. T jak Tropheus. Konkretniej młode Tropheus duboisi MASWA. Fajna ryba jak masz jakieś 450l wolnego akwarium. Za młodu mają wzór plamisty, z czasem zanika. Edited January 7, 2014 by Sverting Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziele878 Posted January 7, 2014 Author Share Posted January 7, 2014 (edited) TAK TO JEST TROPHEUS Dzięki ZIOM ! Chciałem poczytać właśnie, niestety nie mam takiego zbiornika. Ryba godna podziwu, trzeba ogarnąć Edited January 7, 2014 by ziele878 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted January 8, 2014 Share Posted January 8, 2014 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts