jarek_135 Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Witam, Po przesiadce z 60L na 240L została mi część obsady, chcę ją doposażyć. Akwarium będzie utrzymane w stylu nature/Ryuboku, dla biotopu Ameryki Południowej, sporo roślin, korzenie, mocne oświetlenie, czysta woda. Posiadam: Bystrzyk Amandy 20szt. Otosek 4szt Amano Shrimp 8szt. Ogólnie chcę dokupić bystrzyków ( nie wiem, ile ), Otosków ( 4szt ) i za jakiś czas Pielęgnice Ramireza ( też nie wiem, czy jedne, czy dwa haremy czy jeszcze inaczej ). Nie wiem jednak, czy dobry kierunek, jestem otwarty na inne propozycje! Podobają mi się ładnie ubarwione, żwawe rybki. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sverting Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Słowa "mocne oświetlenie" równają się słowom "brak ryb". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarek_135 Posted January 8, 2014 Author Share Posted January 8, 2014 A to niby czemu!? I co dla kogo znaczy mocne. Dla mnie 0,5W/L-0,7W/L jest mocne. Przy okazji - każdy tego używa, ale sam wskaźnik W/L jest głupi jak but... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pkozak77 Posted February 4, 2014 Share Posted February 4, 2014 Dokup z 10szt bystrzyków i polecam harem pielęgniczki aggasiza ,do tego może prętnik karłowaty 1+2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts