kepmarcior Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 (edited) Witam. Dopiero zaczynam swoją przygodę z akwarystyką. Jeśli możecie to pomóżcie mi w doborze oświetlenia do akwa 112L. Chodzi mi o uzyskanie dobrego efektu, tzn, żeby było jasno i wyraziście w akwa. 1. Co będę potrzebował? 2. Gdzie to kupię? 3. Jak to zamontować w pokrywie? Edited January 6, 2014 by pinakolada Zdanie zawsze zaczynaj wielką literą i używaj polskich znaków. pinakolada Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Na początek polecam małą lekturę obowiązkową http://forum.superakwarium.pl/topic/37296-o%C5%9Bwietlenie-odpowiednie-dla-ro%C5%9Blin/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateuszurad Posted January 5, 2014 Share Posted January 5, 2014 Napisz jaki rodzaj akwarium byś chciał mieć? Jaką masz pokrywę? Ile przeznaczyłeś kasy na akwa (możesz wszystko kupić gotowe i drogie lub kombinować aby było taniej) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kepmarcior Posted January 6, 2014 Author Share Posted January 6, 2014 w akwa 112 L będą skalary, gupiki, kiryski, neonki i mieczyki. z roślin to moczarka kanadyjska, hemantius zwyczajny, nurzaniec zwyczajny, wgłębka wodna, moczarka aregntyńska. Pokrywę sam będę robił. będę kombinował, aby było taniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamNiedzwiecki Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Dla skalarów akwarium o wysokości minimum 50 cm, bo same rosną do 30 cm wysokości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejmielno Posted January 7, 2014 Share Posted January 7, 2014 Też sam chciałem zrobić pokrywę. Na forum jest dużo ciekawych pomysłów. Zajrzyj w dziale DIY. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts