huberrt88 0 Posted December 16, 2013 (edited) Witam, niedawno założyłem sobie akwarium no i nie wiem jak jest, chciałbym żebyście to ocenili wcześniej było inaczej więc wprowadziłem kilka zmian. Oczywiście rośliny jeszcze uporządkuję i zamek wyrzucę a w zamian za to wstawię korzeń PS.Wiem, że od zdjęć jest galeria ale tam nikt nie komentuje . Edited December 16, 2013 by huberrt88 Share this post Link to post Share on other sites
Sverting 91 Posted December 16, 2013 Hubert, dziecię, nie wygłupiaj się i ładuj temat w galerii. W temacie akwarium: -tragiczny żwir -brzydka i dodatkowo źle naklejona fototapeta -rośliny chaotycznie - duże rośliny dałeś do przodu, a małe do tyłu... jaki to ma sens? I to co mnie boli najbardziej: ryby które masz w Chinach przeszły "kurację upiększającą". Czyli jakiś Chiński (albo innoazjatycki) palant wziął igłę i każdej z tych ryb wbijał w plecy i na zmianę wpychając ją i wyciągając wstrzykiwał barwnik, często na bazie trujących środków chemicznych, albo w wersji mniej mrożącej krew w żyłach - karmił je naszprycowanym chemikaliami żarciem ponieważ w Chinach "wolno" takie coś robić. Kupując takie ryby tworzysz na nie popyt, czyli przyczyniasz się do torturowania tych biednych ryb. 1 Share this post Link to post Share on other sites
huberrt88 0 Posted December 16, 2013 (edited) Hubert, dziecię, nie wygłupiaj się i ładuj temat w galerii. W temacie akwarium: -tragiczny żwir -brzydka i dodatkowo źle naklejona fototapeta -rośliny chaotycznie - duże rośliny dałeś do przodu, a małe do tyłu... jaki to ma sens? I to co mnie boli najbardziej: ryby które masz w Chinach przeszły "kurację upiększającą". Czyli jakiś Chiński (albo innoazjatycki) palant wziął igłę i każdej z tych ryb wbijał w plecy i na zmianę wpychając ją i wyciągając wstrzykiwał barwnik, często na bazie trujących środków chemicznych, albo w wersji mniej mrożącej krew w żyłach - karmił je naszprycowanym chemikaliami żarciem ponieważ w Chinach "wolno" takie coś robić. Kupując takie ryby tworzysz na nie popyt, czyli przyczyniasz się do torturowania tych biednych ryb. nie jestem jakimś zawodowcem tylko początkującym akwarystom dlaczego fototapeta zle naklejona jest idealne naklejona żadnych bąbelków a żwir z czasem sobie zmienię na sam piach i jak jjuż wcześniej wspomniałem rośliny są tak na chwilę wsadzone. Na rośliny nawet uwagi nie zwraca bo one będą gdzie indziej a i mam pytanie czy jak bym zlikwidował żwir i wysypałtylko piach to tło by pasowało ? Na forum wymagana jest poprawna pisownia. Mowa o tym w regulaminie, który zaakceptowałeś podczas rejestracji. Przenoszę temat do odpowiedniego działu. / Luna Edited December 16, 2013 by Luna Share this post Link to post Share on other sites
Sławek121 266 Posted December 16, 2013 Brakuje tylko Gargamela z Klakierem. Daj do oceny po zmianach, bo tu wszystko jest na minus 1 Share this post Link to post Share on other sites
Sagra 4 Posted December 17, 2013 Jak jest zamek to powinna byc księzniczka i smok chiński Akwarium paskudne, jesli juz chcesz znac opinie, sory. Share this post Link to post Share on other sites
TLB 23 Posted December 17, 2013 Słuchajcie, dzisiaj w Kakadu (Arkadia (Warszawa)) widziałem w akwarium reprezentacyjnym mase welonek, a aranż to: sztuczne rosliny na całą tylną szybę, plus choinka sztuczna i powrzucane bombki!!!! także może nadchodzi jakaś nowa moda??? A tak na marginesie to żwirek out, zamek out, fototapeta out, rośliny na tył, i sie zastanawiam czy ta roslina z tyłu z białymi listkami to napewno roślina wodna...? Share this post Link to post Share on other sites
lesiu681 12 Posted December 17, 2013 (edited) Eeee no mi się podoba, taki trochę Disneyowski klimat. Edited December 17, 2013 by lesiu681 Share this post Link to post Share on other sites
huberrt88 0 Posted December 17, 2013 Słuchajcie, dzisiaj w Kakadu (Arkadia (Warszawa)) widziałem w akwarium reprezentacyjnym mase welonek, a aranż to: sztuczne rosliny na całą tylną szybę, plus choinka sztuczna i powrzucane bombki!!!! także może nadchodzi jakaś nowa moda??? A tak na marginesie to żwirek out, zamek out, fototapeta out, rośliny na tył, i sie zastanawiam czy ta roslina z tyłu z białymi listkami to napewno roślina wodna...? ta roślina z białymi listkami (na ich brzegu to jest na fototapecie xD już zrobiłem rewolucję jak kupie korzeń to dodam zdjęcie Share this post Link to post Share on other sites