huberrt88 Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Witam, mam pytanie czy piasek ze żwirkiem to dobrze rozwiązanie ? Mam pstrokaty żwirek i chciałbym go przesunąć na tył, a z przodu zrobić taką plażę Co o tym myślicie ? Jakie są minusy żwirku ? I czy żwirek nie będzie się mieszał z piaskiem ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Nie tak dawno kolega Kirysio123 miał podobny dylemat. http://forum.superakwarium.pl/topic/41480-96-baniak-wielogatunkowy/ Poczytaj, wyciągnij wnioski. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huberrt88 Posted December 14, 2013 Author Share Posted December 14, 2013 (edited) Nie tak dawno kolega Kirysio123 miał podobny dylemat. http://forum.superakwarium.pl/topic/41480-96-baniak-wielogatunkowy/ Poczytaj, wyciągnij wnioski. A mam pytanie do pana, czy pomógłby mi pan z aranżacją akwarium ?? Bo urządziłem ale jest porażka, jest w nim zamek, który wgl do niczego nie pasuje, planuję włożyć zamiast tego korzeń. W akwarium będą jednak kamienie (pstrokate) z tyłu a piasek z przodu . Mam już 3 rodzaje roślin niestety nie znam ich nazw opiszę ich: 1.ma łodygi (Dł. ok. 5-7cm) i na końcach ma takie owalne liście 2.też ma łodygi (Dł. ok. 5-7cm) podobne o owalnych ale bardziej tak jakby zaostrzone i takie jasne plamki małe mają 3.to mała roślinka ok 6-7cm podobna do palmy tylko że nie ma łodygi tylko same liski takkie cienkie . i mam możliwość wzięcia sobie bardzo wielu traw duuuuużych i małych z akwarium mojego taty ( oczywiście bym je starannie wypłukał) Jeżeli ma pan jakieś pomysły na aranżacje to bardzo chętnie wysłucham i myślę, że skorzystam. PS.chciałbym coś podobnego w akwarium jak w tym linku co pan wysłał tylko że troche inne rośliny Edited December 14, 2013 by huberrt88 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Minikorka Posted December 14, 2013 Share Posted December 14, 2013 Ja mam piasek ze żwirkiem i jest ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
huberrt88 Posted December 15, 2013 Author Share Posted December 15, 2013 (edited) Ja mam piasek ze żwirkiem i jest ok. Duży jest z tym problem ? Często trzeba go dokupywać ?? Bo mam wątpliwości tu pisze co innego a pewna osoba mówi co innego. Edited December 15, 2013 by Luna Dbaj o pisownię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AdamNiedzwiecki Posted December 15, 2013 Share Posted December 15, 2013 (edited) Mi w piasku kryptokoryny pogniły. Zmieniłem podłoże na żwir , kupiłem nowe kryptokoryny i mi nie rosna ładnie. Za to wywłócznikowi piasek nie przeszkadzał. Edited December 15, 2013 by AdamNiedzwiecki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts