Kanciorek Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 W dniu dzisiejszym wystartował kolejny zbiorniczek dla apisto. Baniaczek 54l profilowany o wymiarach 60x30x30 Grzałka 75W Filtr Aquael Minikani 80 od dołu 1 wata, gąbka 2 torf JBL 3 gąbka, ceramika. Oświetlenie 2 x 15W Nawożenie EasyLife Carbo, EasiLife ProFito, EasyLife Kalium Podłoże torf+piasek Korzeń rododendronu. Woda Kranovit+ RO RoślinnośćMicrosorium windelov Microsorium thin leaf Anubias barteri Echinodorus jaguar Hygrophila pinnatifida Crypotocoryne wendeti brown Cryptocoryne wendeti green Planowana obsada 1+1 Apistogramma trifasciataco do reszty jeszcze mi brakuje pomysłu Na dno dojdą jeszcze liście dębu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Zagrać dno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted December 28, 2013 Author Share Posted December 28, 2013 Zagrać dno. Mówisz i masz na dno trafiły liście dębu:D Chwilowo na przechowania do baniaczka trafiły a. cacatuoides znajomego które od razu przystąpiły do tarła Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 12, 2014 Share Posted January 12, 2014 Jak tam obsada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 12, 2014 Author Share Posted January 12, 2014 Na razie siedzą jeszcze a cacaduides ponieważ samiczka złożyła ikrę i znajomemu jeszcze zbiornik nie dojrzał oraz mam problem ze znalezieniem a. trifasciata WF. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 Jutro do baniaka na stałe zawita parka Taeniacara candidi a teraz fotka samca A. cacadiudes który obecnie pływa w baniaczku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aisulim Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Ładny samczyk czekam na nowych mieszkańców //Nantai Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 (edited) Skąd będziesz brał candidi? Edited January 15, 2014 by locdog Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 Z Diskusa Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 Tak myślałem Mają spory wybór pielęgniczek.I odkąd przenieśli je na gorę to poprawiła się obsługa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 (edited) Byłem w szoku jak zobaczyłem jaki maja wybór. Maja super parkę A. Elizabethae ale sprzedawca stwierdził że to jego i nie sprzeda Edited January 15, 2014 by Kanciorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 No trochę się wycwanili bo sprzedają tylko parami.Ostatnio tak ich ogołocili z samic trifasciat, że ze 2 miechy bujali się z 3 samcami. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 15, 2014 Author Share Posted January 15, 2014 W haremach też sprzedają A. macmasteri ( jakby dały rade1+1 w 80x30 z A. allpahuayo 1+1 to bym kupił znowu ) od nich brałem 1+2. Teraz z A. cacaduides maja same samce chyba i jeszcze cos im tez zostały same samce. Link to comment Share on other sites More sharing options...
locdog Posted January 15, 2014 Share Posted January 15, 2014 No to widocznie im się odwidziało hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted January 24, 2014 Author Share Posted January 24, 2014 Niestety ale baniaczek został zlikwidowany, jego miejsce zajmie nowa banka 300l Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts