crashq3tf Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 (edited) Witam wlasnie przed chwila zauważyłem dziwnego ślimaka nic takiego nie kupiłem :/ tylkoostatnio 2 helenki a ten nie wiem skad sie wzioł w moim akwarium . Czy ten slimak musi być w akwarium czy moge go wyrzucic ? Jest pożyteczny i czy nie będzie plagi tych slimaków ? Z tego co patrzyłem to jakiś slimak rozdetek czy jakoś tak jakim cudem znalazl sie w moim akwarium , ostatnio kupiłem rośliny w akwarystycznym może na nich był. Dbaj o pisownię./ Luna Edited December 7, 2013 by Luna Link to comment Share on other sites More sharing options...
pinakolada Posted December 7, 2013 Share Posted December 7, 2013 To jest rozdętka Niestety...mają to do siebie, że potrafi z krótkim czasie być ich pełno w akwarium. Jak chcesz temu zapobiec to możesz wpuścić kilka helenek, poradzą sobie z niechcianymi lokatorami Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted December 9, 2013 Share Posted December 9, 2013 Ślimaki są pożyteczne lecz przy zbyt dużej ilości pokarmu będą plagą. Z doświadczenia mogę powiedzie,że rozdętki nie rozmnażają się tak intensywnie jak zatoczki i świderki i ręczne wybieranie wystarczyło by ich się pozbyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts