Jump to content
andrerw

Zmiana forum

Recommended Posts

Dzisiaj późnym wieczorem forum nie będzie dostępne, w związku z pracami konserwacyjnymi, a raczej z wprowadzanymi zmianami.

Po zmianach mogą występować lekkie problemy techniczne, więc proszę użytkowników o wyrozumiałość i chwilę cierpliwości.

Co się zmieni zobaczycie wkrótce, mamy nadzieje że na lepsze.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie wiem czy to błąd forum czy co. Bo mam za dużo postów napisanych i o jedno ostrzeżenie za dużo.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posty są zliczone wszystkie. Na poprzednim skrypcie część postów się nie naliczała, w działach np "Rozmowy o wszystkim ......: . Teraz po przeniesieniu ich na nowy skrypt forum zliczyło wszystkie posty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ale pojechaliście fejsbukiem... Do mnie nowy wygląd w ogóle nie trafia (jak nowe allegro). Szkoda, że ten świat biegnie w zastraszającym tempie w każdą stronę. Trzeba stawiać na nowych userów, a oni lubią takie cukierki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja też mam nadzieję że ten wygląd forum jest jedynie tymczasowy :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

No witam. Może jestem dość nowym użytkownikiem ale gdzie np po wejściu na forum (stronę), "posty od ostatniej wizyty, lub nie przeczytane post od ostatniej wizyty)?. No i takie "inne"? Naprawdę tego brakuje.

Edited by tomek122

Share this post


Link to post
Share on other sites

A szukałeś w tym samym miejscu w którym do tej pory były te opcje?

Dla ułatwienia dodam słowo klucz: wyświetl nową zawartość (zakładka forum).

A tam już sobie ustawiasz czy chcesz nowe posty od kiedy oglądać...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prawa górna strona-Wyświetl nową zawartość, a tam już opcji do wyboru do koloru. Na pewno Ci nie zabraknie ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

No witam. Może jestem dość nowym użytkownikiem ale gdzie np po wejściu na forum (stronę), "posty od ostatniej wizyty, lub nie przeczytane post od ostatniej wizyty)?. No i takie "inne"? Naprawdę tego brakuje.

 

W prawym górnym rogu klikasz "Wyświetl nową zawartość" Następnie po lewej stronie jest kilka opcji do wyboru, zaznaczasz "Nowe posty od ostatniej wizyty". Po tej operacji za każdym razem gdy klikniesz "Wyświetl nową zawartość" będą widoczne posty od ostatniej Twojej wizyty.   :razz:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Popieram zdanie Hipcia, zaleciało fejsbukiem jak nie wiem co, ale.. Tak jak już niektórzy słyszeli ode mnie. Zmiany zmianami nie zawsze wszystkim muszą się podobać i nie zawsze trzeba wszystko kumać w lot. Tym bardziej, że na przestrzeni kilku dni zapewne coś się jeszcze zmieni. Stawianie forum nie trwa kila godzin tylko kilkanaście albo kilkadziesiąt. Z tego co mi wiadomo to tarabanione kiedyś było o nowy skrypt od ho ho ho i jeszcze trochę. Teraz jest to i wszystkim źle.

Także zamiast narzekać to może by tak.. hmm... pomóc? Jak ktoś widzi jakieś nieścisłości to zgłaszać, zgłaszać. Po kilku godzinach grzebania niektórych rzeczy po prostu już się nie widzi, nie zauważa.

 

Trochę wiary Userzy!

 

No i poza tym.. nawet jak się nie podoba to i tak się przyzwyczaicie i tak będziecie zaglądać, taka hmm.. ludzka natura bym rzekła ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie ma favicona, nie ma loga, wszystko jak rozumiem na domyślnym skinie. Obecnie brzydko jak noc listopadowa. IP Boarda znam dobrze z "trochę" większego forum i sam system jest dobry, tylko trzeba to ładnie ustawić i przekonfigurować, a nie puścić w domyślnych ustawieniach.

 

PS: Pojawił się favicon... tylko poprzedni był większy [bo ciachnięto bąbelki o ile dobrze pamiętam], a zamiast białego tła cywilizowane strony stosują przeźroczyste. Tak tylko doradzam informatycznym okiem. ;p

Edited by Atreyu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie ma favicona, nie ma loga, wszystko jak rozumiem na domyślnym skinie. Obecnie brzydko jak noc listopadowa. IP Boarda znam dobrze z "trochę" większego forum i sam system jest dobry, tylko trzeba to ładnie ustawić i przekonfigurować, a nie puścić w domyślnych ustawieniach.

 

PS: Pojawił się Favicon... tylko poprzedni był większy [bo ciachnięto bąbelki o ile dobrze pamiętam], a zamiast białego tła cywilizowane strony stosują przeźroczyste. :P

Atreyu nie marudź, jeżeli to znasz, to powinieneś wiedzieć, że doprowadzenie tego do ostatecznej formy trochę trwa ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

W samej kwestii graficznej, czyli tego "jak to wygląda" - bez grzebania się z konfiguracją bebechów w jeden dzień spokojnie jedna osoba która się na tym zna się wyrobi, Mówię to ze skromnego doświadczenia.

 

PS: Ogólnie to Informatyk robiący komercyjne forum takie rzeczy jak grafiki i skin robi zanim puści stronę do działania w nowej wersji, tak żeby na start było gotowe i mniej raziło w oczy...

 

PS2: Jak znam IP Board to zaraz problem będzie miała część osób wchodząca z tabletów, lub mająca internet mobilny z Pleya/Oragne itd. - domyślnie to się czasem włącza w wersji mobilnej, nie zawsze powinno.

Edited by Atreyu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mi jakoś wogóle nie przypada do gustu nowe forum.Nie mogę się nigdzie odnaleźć, i jak tam mogłam siedzieć i czytać godzinami różne posty tak tu wchodzę tylko na moment. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tej strony Atreyu.

 

Zanim zbanujecie konto, krótka notka:

 

Sprawdziłem wam wersję mobilną. I co? Fatal error. 

 

Jeśli ktoś wszedł przez tablet etc. i dostał taki domyślny styl, lub zmienił żeby sprawdzić to nie wejdzie już na forum. Przynajmniej do czasu rozwiązania problemu.

Fatal error: Call to a member function primary_navigation() on a non-object in /home/admin/domains/superakwarium.pl/public_html/forum/admin/applications_addon/ips/ccs/sources/hooks.php on line 93

A ze strony z komunikatem o błędzie tego się przywrócić nie da - styl na koncie zapisywany jest na forum, nie w ustawieniach przeglądarki, także z tamtego konta na razie korzystać nie mogę.

 

PS: I w rejestracji nie działa pole "płeć" tak jak powinno. ;p

Edited by TestSA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorki, ale jak dla mnie to dno - poprzednie forum było przejrzyste teraz nawet nie chce mi się szukać czegokolwiek a co dopiero czytać.

 

Mówiąc krótko - Żegnajcie, zmieniam forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorki, ale jak dla mnie to dno - poprzednie forum było przejrzyste teraz nawet nie chce mi się szukać czegokolwiek a co dopiero czytać.

 

Mówiąc krótko - Żegnajcie, zmieniam forum.

Co by tu powiedzieć :roll:

Dla mnie dnem jest takie podejście.Był czas na odnalezienie się/nadal jest  ;)

A uwierzcie mi, że nie jest to problemem-mam swoje lata i moja młodość nie była związana z kompem, a jakoś dałem radę.

Dlatego jak ktoś wali takie teksty, to może faktycznie lepiej jak się pożegnamy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Z tej strony Atreyu.

 

Normalny admin podziękowałby za znalezienie poważnego błędu na forum. Lopezz dał mi ostrzeżenie.

 

Ja rozumiem że tylko czekał na taką okazje... ale to jest przesada. Teraz da kolejne i to tylko pokaże że miałem racje.

 

Może łopatologicznie: nie mogę zalogować się na swoje konto, założenie nowego było jedyną formą poinformowania was o błędzie. Gdybym jeszcze pisał posty, albo się podszywał - ale nic nie ukrywałem i konto zostało założone w jednym celu.

 

Nie mam waszych GG, na PW bez konta nie mogłem napisać, a wiem jak często sprawdzana jest oficjalna skrzynka SA. Nie każdy musi być dobrym adminem i rozumieć takie rzeczy.

 

Jeszcze bym to zrozumiał gdybyście najpierw naprawili normalne konto, ale tak dalej nie mam dostępu do forum. Znam jakieś tam standardy webmasteringu, a takie zachowanie to muł, dno i wodorosty.

 

Dziękuję za uwagę i rozumiem że sami poradzicie sobie z naprawieniem błędu.

 

 

 

PS: Nie tylko ja nie mogę się zalogować. Inni też mają z tym problemy i związane dokładnie z tym co pisałem w pierwszym poście o mobilnym internecie [a dokładniej z crashującym się mobilnym skinem], ale spoko - dajcie kolejnego warna za to że wam pomagam i was o tym informuje. Brawo, oby tak dalej.

Edited by TestSA2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dołączam się do Atreyu. Z mojego telefonu, Nokia na Symbianie, nie mogę się połączyć z forum. Wczytywanie trwa wieczność, po 30 minutach strona się wczytała, ale nie działa mi zaloguj się. Po prostu tego nie mam. Mogę tylko wejść w tematy. Nie mam zakładek, ani szukaj. Na telefonie rzadko siedzę, ale tak sprawdziłem se sobie :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy można wyłączyć wersję mobilną? Wolę jak mam na telefonie tak jak na kompie :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wersja mobilna powinna juz działać poprawnie, jeżli ktoś bedzie miał jakieś problemy proszę pisać w tym temacie. 

 

Czy można wyłączyć wersję mobilną? Wolę jak mam na telefonie tak jak na kompie :/

 

Jak włączysz forum na telefonie i zjedziesz na sam dół strony to masz opcję przełączenia na "Pełna wersja".

Share this post


Link to post
Share on other sites

W okienku edycji tekstu podczas dodawania nowych postów nie działa wbudowany w przeglądarkę słownik. Nie wiem jak dla innych, ale dla mnie jest to uciążliwe bo muszę sam lokalizować wszelkie literówki, a czasami się po prostu czegoś nie zauważy.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Layout forum jest za jasny i wypala mi siatkówkę, więc podzielam uwagi innych, że ciężko wysiedzieć tu dłużej i czytać posty.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dla mnie dziwne jest to, że gdy piszę nowe posty, to nie widzę ich w nowych zawartościach. Napisałam nowy temat o 19:30 i nadal go tam nie ma. Nie wiem czy jakoś źle patrze czy co... Ogólnie według mnie tej zmiany nie powinno być. Albo lubisz zmiany albo nie. Ja w tym przypadku jestem na nie.

 

Edit.

Dobra, co do odszukiwania nowych postów już wiem jak to robić. Nie zaznaczyłam opcji ,,od ostatniej wizyty". %5Burl=  :roll:

Edited by kostka99

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wersja mobilna czasem wywala (wchodząc na temat) "...error:500". Teraz mi ruszyło, ale za to zdjęcia są jakieś takie zwężone w pionie.

Edited by Trolik

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×