kolo123 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Witam. Po długiej przerwie znowu zacząłem interesować się akwarystyką. Szukam obsady do mojego akwarium litraż to 96l. Chcę żeby znalazły sie tam ciekawe a nie drogi rybki oraz rośliny. Jakieś stadko też by się przydało. Ze stadnych ryb znam tylko neony żałobniczki. Czekam na wasze koncepcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bora Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Podaj wymiary akwarium, oświetlenie i Twoje wymagania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolo123 Posted November 24, 2013 Author Share Posted November 24, 2013 Podaj wymiary akwarium, oświetlenie i Twoje wymagania. Wymiary to 80x 30x 40 oświetlenie jest w fazie robienia będą to dwa paski led. Z roślin napewno te mało wymagające. Nie mam za specjalnych wymagać chce żeby było tam jakieś jedno stadko coś koło 25 osobników i jakieś większe rybki, krewetki itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymx007 Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 Przydałyby się parametry wody. Przykładowa obsada: 1+2 prętnik karłowaty 15 razbora klinowa 6 piskorek kuhla Przy takiej obsadzie na dnie KONIECZNIE piasek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted November 24, 2013 Share Posted November 24, 2013 U mnie 9 Razbor to już dużo przy dwa razy większym akwarium. 96 L przy 15stu sztukach to już zasiane zdrowo moim zdaniem. Lecz faktycznie prze śliczne rybeczki. Jak już 15 to lepiej którąś odmianę neona. Od prętnika osobiście uważam piękniejszą pielęgnicę Ramireza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts