Jump to content

112l obsada

Deadmau5
 Share

Recommended Posts

Witam , przymierzam się do założenia nowego zbiornika 112l.Chciałbym żebyście zaproponowali mi jakąś ciekawą obsadę,napewno znajdą się w nim zbrojnik niebieski i samiec bojownika strzępiastego - ponieważ te rybki mam z poprzedniego akwa a nie mam z nimi co zrobić.Ogólnie chciałbym iść w stronę ameryki poludniowej(narazie z bojownikiem:/) W akwa napewno będą korzenie,podłoże - piasek , kryptokoryna wendti brown,nurzaniec,anubias x 3 i mchy. Wodę chcę mieć conajmniej ciemno-słomkową(szyszki olchy i liście dębu)ale nie za ciemną żeby roślinki dawały radę. W grę wchodzi jakaś ławiczka(zastanawiam się nad bystrzykiem amandy lub ozdobnym), może pielęgniczka kakadu 1+2 i jakieś kiryski albo otoski.Ale czekam na wasze propozycje:)Mam nadzieję że pomożecie:)

Edited by Deadmau5

• 1 month later...

Akwarium ma prawie 2 tyg.Z parametrów wynika że już dojrzało (trochę ceramiki i część wody z poprzedniego akwa).Parametry na dziś:

pH-6,8

GH-10

KH-6

NO2-0

NO3-1O

temp.25st

W akwa pływa bojownik(zostaję do końca swoich dni),zbrojnik i kirysek spiżowy(dostałem od nie mającej pojęcia o akwarystyce osoby).Myślę o dokupieniu kirysków tylko chciałem pigmejki a spiżowego nie mam gdzie oddać - co proponujecie? Z ławicowych podobają mi się bystrzyki amandy i czytałem że ładnie się prezentują w ławicy, ile mogę ich mieć w 112l - 15? I pytanie co jeszcze mogę jeszcze mieć w tym akwarium. Wszystkie propozycje i uwagi mile widziane:)

Edited by Deadmau5

To walnij sobie harem bojownika do tego razbory jakieś w ilości 15-20.

Jeżeli chcesz mieć te kakadu a nie bojowniki, to kakadu 2+1 do tego bystrzyki amandy lub zwinnik jarzeniec 15-20szt, polecam otoski od 6 szt wzwyż ponieważ ja miałem problemy z kiryskami pstrymi bo strasznie przeszkadzały mi samiczce kakadu podczas pilnowania małych.