buladag Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 (edited) Cześć. Dziś zauważyłem, że zbrojniki w moim akwa ogólnym złożyły ikrę. Wszystko było ok, zbrojnik siedział w rurce i wachlował ikrę.W pewnym momencie zauważyłem, że cała ikra jest poza rurką. Celem uratowania jej przed paszczą welonów przełowiłem ją do zbiornika kwarantannowego, który mam postawiony od 2óch tygodni. Pytanie - będzie coś z tego jeśli samiec jest nieobecny w tym akwa? (nadmienię, że nadal siedzi w rurce i wachluje) temp. 26st czyli mw. tyle ile w ogólnym, silne napowietrzanie jest. Edited November 19, 2013 by buladag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapio0987 Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 (edited) Wydaję mi się że spleśniały.Lub coś podobnego. Edited November 19, 2013 by kapio0987 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 19, 2013 Author Share Posted November 19, 2013 W kilka godzin na pewno nie. Ikra na_razie jest żółta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamilp Posted November 19, 2013 Share Posted November 19, 2013 (edited) Masz innego samca ? Bo może walki np dwóch samców o ikrę i przez to . Edited November 19, 2013 by kamilp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 19, 2013 Author Share Posted November 19, 2013 Nie mam, tylko te dwa. Zobaczymy, może coś będzie z tej ikry. Szkoda by było, gdyby nic się z niej nie "urodziło", bo akurat planowałem dokupienie zbrojnika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buladag Posted November 23, 2013 Author Share Posted November 23, 2013 Pojawiły się larwy, pytanie, przełowić je z tego tarliskowego do innego naczynia, żeby nie padły ofiarą gupików albo bocji czy może muszą mieć koniecznie napowietrzanie i filtrację? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts