Nikodem Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 Witam, mam kilka pytań odnośnie tych rybek: - czy będą żyć w zgodzie z krewetkami i hellenkami, - ile mogę ich trzymać minimum i maksimum w 72l, - czy nadają się do iwagumi, - jaka jest dostępność w sklepie oraz ich cena. Oraz jeśli ktoś je kiedyś trzymał to proszę o mały wykład o nich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damilio Posted November 17, 2013 Share Posted November 17, 2013 1. Tak. Ja mam Gertrudy z RC, Amano i Helenami. Nic się nie dzieje. 2. Ja kupiłem 4 samice i 6 samców do 140L. Ale czytałem że trzymają 6-8szt w 40L. 3. ? 4. Ja je dostałem tylko w jednym sklepie na terenie Wrocławia. ok 4-6zł szt. (nie pamiętam, jakoś tak) Są strasznie przyjacielskie. Ładnie pływają razem. Nie okazują większego strachu, nie chowają się. Podpływają do szyby jak ktoś podejdzie. I do ręki w akwa tez.Samce są okazałe i barwne. Samice to takie....flaki z olejem, nudne. Samce pięknie się stroszą do samic. Pięknie wygląda, zwłaszcza jak 4 samce naraz stroszą się do jednej samicy U mnie jest problem z jedzeniem. Ciężko im dogodzić. Musisz mieć bardzo drobny pokarm, albo malutkie kuleczki, albo z płatków zrobić pyłek. Mają malutkie pyszczki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts