plka Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Bańka 112lZasypana dwie warstwy lawa nie myta i myta drobna.Roślinki http://allegro.pl/zestaw-roslin-na-3-plany-25gat-100-szt-i3533299538.htmlfilterek kaskada aquael gąbka+bio ceramika owatagrzałka z termostatem ustawione 24stopnipodmianki w niedziele 24l woda z sieci wlewam w butelki w sobotę na odstaniephilips 865 24w z tyłuaquastar 24w z przodugrzałka + termostat ustawione 24stopni10x neon10x rozbora10x danio różowe1xgupikParametryPH było 7,8 zbiłem do 7,4 stosuje bimbrownie cały czas dzień i noc no3 20po4 1k 20gh 12kh 6kno3 1ml x7dnikh2po4 4ml x7k2so4 0,5ml x7mgso4 8ml x7mikro 0,5ml x 7Sole podawałem cały czas wiem i to był chyba mój błąd red rili wszystkie padły co do sztuki,zacznijmy od początku kupiłem rybki w zoologiku i wpadły mi w oczko red rili i je kupiłem 5 sztuk,woreczek z krewetkami wsadziłem do akwa na 1,5 godziny potem dolewałem wody partiami wlałem wodę do miseczki odłowiłem i wpuściłem do akwa,żyły 2 dni były jakby jakieś ospałe ledwo co się ruszały,jak dochodziło do zgonu nóżki podkurczone cała bielutka ze 2 pancerzyki znalazłem w akwa czyli wylinki 2 krewetki miały.Potem w ogóle się jak by nie ruszały w miejscu stały czasami ze 2 godziny, Może pomożecie mi szkoda kasy żeby znowu popłynęła w wc ,może wina soli może złe parametry h2o co przestać dawać do akwa jakie sole przestać dawać ? Rybki ani jedna nie padła,w zoologiku widziałem że walili jakieś syfy do wody ph - czy jakieś inne z zoolka bo buteleczka stała tylko nie zwróciłem uwagi...woda ze sieci ph 8gh 30kh 15 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts