polak82 Posted November 8, 2013 Share Posted November 8, 2013 (edited) Zakupiłem narożne akwarium Juwel trigon 350L. Długość szyby przedniej która jest profilowana to 105 cm, długość boków to 66cm a wysokość zbiornika to 50cm. Oświetlenie to niestety tylko 2 lampy T8 po 18W. Myślałem o dodaniu listwy LED. Filter to kubeł z Tetratec EX 700 z głowicą z EX 600. Grzałka 250 W. Podłoże to drobny jasny piasek. 2 korzenie, 1 łupina kokosa. Rośliny poprosiłem o cieniolubne, jedyną którą znam to anubias i moczarka oraz jedną kulę z mchem (gałęzatka?) i chyba Echinodorus schlueteri Akwarium jest zalane od kilku dni i dojrzewa więc w tym czasie myślę nad obsadą. Wodę w kranie mam bardzo miękką (wg danych z wodociągów to tylko 3,5 st niem.) Ph w granicach 7 Chcę stworzyć biotop Ameryki południowej ewentualnie Malawi. Jaką obsadę moglibyście zaproponować. Myślałem o pielęgniczkach Ramirez, Kakadu lub Bolowijskiej. (2+4?) Lub skalarach. Do tego ławicę neona czerwonego lub hokejówki i na dno stadko kirysków (10?) plus jeszcze ewentualnie jakiegoś zbrojnika. Jak to widzicie? Edited November 8, 2013 by polak82 Link to comment Share on other sites More sharing options...
polak82 Posted November 21, 2013 Author Share Posted November 21, 2013 Nie aktualne. Prosze o zamkniecie tematu. Wysłane z mojego GT-I9300 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts