lukryb333 Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Witam, Chcę obsadzić akwarium 200L rybkami. I tu rodzi się pytanie? Jaki biotop polecacie aby szczególnie zwracał uwagę? Chcę by również rybki były nietypowe np. miniaturka płaszczki, lub rekina. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Miniaturowe płaszczki - Przylgi chińskie, a do nich kardynałki .Zimnowodne akwarium z szybkim nurtem. Ciekawe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukryb333 Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 Miniaturowe płaszczki - Przylgi chińskie, a do nich kardynałki . Zimnowodne akwarium z szybkim nurtem. Ciekawe? Ciekawie brzmi ale chciałbym coś bardziej "wystrzałowego" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 (edited) No to wszystko zależy od tego jakie parametry możesz zapewnić.Jakie ryby Ci się najbardziej podobaja? Edited November 6, 2013 by Pley Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukryb333 Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 No to wszystko zalezy od tego jakie parametry możesz zapewnić. Jakie ryby Ci sie najbardziej podobaja? Miałem już rybki żyworodne, wiec zastanawiałem sie na labiryntowatymi jednak nie jestem jakoś przekonany. Ostatnio znajomy sprzedawca w zoologiku ściagał komuś "mini" flądrę słodkowodną i płaszczke, dlatego zainteresowały mnie takie rybki. Kiedyś miałem cierniooczki kuhla i teraz beda napewno jednymi z pierwszych mieszkańców akwa. Ogólnie chciałbym rybki futurystyczne. A biotop? Malawi odpada. Jakiś inny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomason Posted December 3, 2013 Share Posted December 3, 2013 To może jakieś wężogłowy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts