jac76 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Witam Planuję zakup zbiornika 60l i wyposażenia które już częściowo wybrałem: Filtr Aquael Fan1 Grzałka 75wat Podłoże piasek z casto zmieszany ze żwirkiem rzecznym oraz jakiś substrat pod to. Na obsadę chciałbym Parkę Ramirezów 2 szt. Neony Innesa lub Rzabory klinowe 8szt. Kiryski lub Otoski6 szt. Nie będzie to za dużo rybek jak na taki zbiornik? Proszę o jakieś porady lub krytykę moich wyborów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted November 4, 2013 Share Posted November 4, 2013 Jakie zamierzasz trzymać rośliny? Jakie oświetlenie? Ja bym zamiast fan1 kupił aquael turbo filter 500 bo choć mały, to ma jaki taki pojemnik na ceramikę, ew. inne media. Jak nie to jakiś mały kubełek Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac76 Posted November 4, 2013 Author Share Posted November 4, 2013 Z roślin podobaja mi się: pogostemon erectus Anubias karłowaty Anubias niski Kabomba Limnofila bezszypułkowa moczarka Rogatek wywłócznik Oświetlenie 15W Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwinols Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Rybek nie będzie za dużo w sam raz jak na zbiornik tej wielkości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rafciu Posted November 10, 2013 Share Posted November 10, 2013 Obsada jest bardzo w porządku;) A co do roślinek to z tych które wybrałeś nie pasują pogostemon erectus i kabomba ze względu na słabe oświetlenie oraz Wywłócznik który lubi chłodną wodę.Tak poza tym w porządku. Czekam na galerię Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac76 Posted November 10, 2013 Author Share Posted November 10, 2013 Witam ponownie, akwarium już kupione 60x30x40 (72litry brutto) reszta sprzętu jak w pierwszym poście, do tego zamówiłem roślinki Limnophila sessiliflora, Hygrophila polysperma, Bacopa caroliniana, Ludwigia repens, Lagarosiphon madagascariensis, Rotala rotundifolia "green", Eusteralis stellata, Egeria densa, Hydrocotyle leucocephala, Sagittaria subulata, Rotala indica, Glossostigma elatinoides Kupie jeszcze mech jawajski na korzeń i będę zalewał. Co do obsady to wezmę Neonów 10 szt i zastanawiam się nad 4 krewetkami. Rośliny od zalania nawozić czy podawać co2? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts