ryb2ka Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 (edited) Witam Mam 3 skalary już około rok.Żyły sobie w zgodzie z gupikami i danio, a ostatnio zaczęły się na nie "rzucać"! Uśmierciły już 2 danonki i 3 głupiki w tym 2 nowo kupione samce. Co więcej atakują też same siebie. Co to może oznaczać? Co mam robić? Dziś rano pływały kolejne szczątki danio! Z góry dzięki za odpowiedzi. PS. Niechciała bym ich oddawać bo są największymi i najładniejszymi okazami w moim akwa. Edited November 3, 2013 by ryb2ka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Danio i Gupiki z tego co wiem nie mogą być razem w akwarium , ponieważ można zauważyć wielkość danio i gupików. Jakiej płci masz skalary ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Skalary to pielęgnice. Ustalają terytorium. Możliwe że samce zwyczajnie rywalizują. Jakiej wielkości akwarium masz? I co ma rozmiar ryb do tego czy mogą razem być w akwa ? Z kosmosu wniosek jakiś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted November 3, 2013 Author Share Posted November 3, 2013 Niestety nie znam płci skalarów. W akwa pływa już kolejny zamordowany danio. Czy to może być tarło skalarów? Co mam robić jak złożą ikrę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marwinols Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Może je odizoluj je , danonki w tym zestawie są niepotrzebne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryb2ka Posted November 5, 2013 Author Share Posted November 5, 2013 Niemam zabardzo gdzie przełowić skalarów. Czy to samo przejdzie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted November 5, 2013 Share Posted November 5, 2013 Niemam zabardzo gdzie przełowić skalarów. Czy to samo przejdzie? Może im po prostu ciasno w 60 litrach i robią sobie miejsce Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts