Xenonex Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Witam! Jakie polecacie kolorowe, stadne rybki do akwarium 112l ? Ryby jakie już w nim mieszkają to: -gibiceps x1(wiem, za male akwa, ale on ma nie całe 7cm i już mu szukam nowego domu:) - No i 7 kirysków spiżowych(po 1.5 cm) Przepraszam, że piszę post pod postem, ale po napisaniu zapomniałem dodać, że do zainwestowania mam 20zl. Oraz, że w grę nie wchodzą wszelkiego rodzaju danio... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 (edited) Poczekaj i dozbieraj sobie kasy bo za 20 zł to dużej ciekawej i kolorowej ławicy nie kupisz raczej i najpierw patrzymy na parametry wody później na rybki jakie się podobają i czy możemy im zapewnić dobre warunki a na końcu na cenę. Edited November 1, 2013 by Kanciorek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenonex Posted November 1, 2013 Author Share Posted November 1, 2013 (edited) O... jednak nie piszę postu pod postem, nie wiedziałem, że tak to działa:) Wiem, wiem, Kanciorek. To miało wyglądać tak: Dostaję propozycje Sprawdzam wymagania Oglądam w sklepach zool. A cena to kwestia znajomości;) Edited November 1, 2013 by Xenonex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 To w takim razie np: neon innesa neon simulans razbora galaxy pseudomugil gertrudae hasemania nana tęczanka neonowa zwinnik blehera sumik szlkisty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenonex Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 To w takim razie np: neon innesa neon simulans razbora galaxy pseudomugil gertrudae hasemania nana tęczanka neonowa zwinnik blehera sumik szlkisty Dzięki za podpowiedzi, chyba jeszcze trochę pieniędzy dołoże i skuszę się na modrooki słoneczne:-)*Modrooki gertrudy, mała pomylka:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kanciorek Posted November 2, 2013 Share Posted November 2, 2013 Sprawdź parametry wody zanim wpuścisz pseudomugile bo one wymagają wody miękkiej bądź średnio twardej i pH miedzy 6 a 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xenonex Posted November 2, 2013 Author Share Posted November 2, 2013 Jednak zdecydowalem się na Neony Inessa:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
nemo130 Posted November 3, 2013 Share Posted November 3, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts