hipolit Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Szanowni Od dłuższego czasu zastanawiam się jak trzymać gupiki z rybami labiryntowymi.Pley pisał kiedyś, że trzymał endlery z wielkopłetwami, ale pewnie wielu z Was hodowało je z guraminami czy nawet bojownikami (?).Ciekawi mnie, w jakim litrażu i obsadzie takie połączenia się udawały. Sverting radził kiedyś do 112l harem wielkopłetwa i harem gupika (plus łąwica), ale u mnie to skończyło się zagonieniem na śmierć samca gupika - więc zastanawiałem się nad większą ich ilością by rozłożyć agresję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dominik99 Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Bojownika nie radze w żadnym litrażu z gupikami.. ja w moim 72l miałem 1 bojownika i 5 gupików. Było tak- bojownik pływał spokojnie 2 tygodnie, później mu coś odbijało i gonił jednego aż do obgryzienia tylnej płetwy co kończyło się śmiercią :/ tak samo miał mój kolega w ~160L tylko u niego zginęło tak ponad 10 :/ (miał harem) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts