fmariusz5 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 (edited) Witam! Tak jak w temacie chciałbym zadac kilka pytań na temat glonów: Na moich roślinkach zaczęły pojawiec się ciemnozielone glony, głownie na łodygach i brzegach liści. Moje pytanie brzmi jak się tego pozbyc i ja ten glon się nazywa. Jeżeli chodzi o fotkę to aktualnie nie posiadam. Z góry dziękuje za odpowiedz. Pisownia! Edited October 30, 2013 by nemo130 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Określenie "ciemnozielone glony, głownie na łodygach i brzegach liści" to delikatnie mówiąc mglista wskazówka. Skoro nie wiesz co to jest i nie masz zdjęcia to nie wiem jak Ci coś doradzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Ciemnozielone... to kojarzy mi się z sinicami. Powinny dobrze bąbelkować i woda powinna śmierdzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Compsopogon. Sinice częściej tworzą "dywany", niż pojawiają się na krawędziach liści. Zwiększ poziom CO2. Gdybyś lepiej opisał akwarium według schematu to by można było lepiej pomóc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmariusz5 Posted November 6, 2013 Author Share Posted November 6, 2013 OK, ale jak się ich pozbyc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted November 6, 2013 Share Posted November 6, 2013 Opisz akwarium wg http://forum.superakwarium.pl/glony-potrzebujesz-pomocy-opisz-zbiornik-t48154.html Wróżką nie jestem. Potem wróć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts