dorka Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Mam pytanie...bo właśnie zaczęły mi się problemy w akwarium a baniaczek ma dopiero tydzień... pojawiły się najprawdopodobniej zielenice i coś co nie wiem co to. Na mchu jawajskim oraz nurzańcu pojawiły się takie białe niteczki nie wiem czy to też jakieś glony czy coś. Dołączam zdjęcia ale niestety nie zbyt dobrze widać. Baniaczek młody ale chyba nawet proces azotowy się nie rozpoczął. Dziś zrobiłam testy i mam takie: NO3- 10 mg/l NO2- 0 mg/l GH - 14 d KH - 6 d PH - 7,6 Cl2 - 0 Powiedzcie mi co robić z tymi glonami i nitkami i jak myślicie może by wpuścić jakąś rybkę aby baniaczek ruszył w końcu?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 (edited) Jak białe to nie glony.Biała jest pleśń. Określ kolor na 100%, wtedy można coś myśleć. Edited October 29, 2013 by Sławek121 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Testy paskowe nie są dokładne. Ja bym się nie przejmował. Niech zbiornik się ustabilizuje przez miesiąc a później się martw. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dorka Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Jak białe to nie glony. Określ kolor na 100%, wtedy można coś myśleć. białe takie jak kurz nitki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts