piotr-ek Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 (edited) Jak w temacie, zalałem akwa do połowy i woda jest strasznie zmętniona, obawiam się , że mimo płukania czarnego żwiru został on nie wypłukany zbyt dokładnie, moje pytanie - co z tym fantem zrobić?? Wylać wodę i zalać ponownie ,czy szare zmętnienie zniknie, włączyłem jeden filtr z wkładem węglowym i czekam na rezultat, a co waszym zdaniem powinienem zrobić?. Edited October 26, 2013 by Gagatek Regulamin 6.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maziama Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 To zależy jak duży jest zbiornik. Jak wlałeś już ze 200 litrów to mnie samej by się tego nie chciało wylewać i nalewać ponownie Ale jak parę wiader to chyba lepiej wylać, wypłukać żwir porządnie i zalać jeszcze raz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 Nic, zalać zbiornik do końca, włączyć grzałkę i filtr, i samo zmętnienie minie. Też tak miałem, po 2 dniach woda była klarowna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotr-ek Posted October 26, 2013 Author Share Posted October 26, 2013 (edited) zbiornik ma 180 l , zalałem cały wlaczyłem 3 filtry i juz widac że jest lepiej, a tak na przyszłość jaki jest najlepszy materiał filtracyjny?? Regulamin. 6.1. Wymagane jest dbanie o poprawność gramatyczną i ortograficzną wypowiedzi. Edited October 26, 2013 by Gagatek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts