jokatorun Posted October 26, 2013 Share Posted October 26, 2013 (edited) Witam we wtorek do mojej obsady dokupiłem 2 nowe osobniki Gurami Mozaikowego (samca i samiczke ) Jak do tej pory w zbiorniku pływały 2 samiczki.Aktualna obsada to 4 Gurami Mozaikowe, 5 danio czerwone, 20 helenek,niezliczona ilość krewetek RC.Zbiornik jest dość gesto zarośniety mieszana roslinnością. Moje pytanie tyczy się samca jest on bardzo agresywny w stosunku do samiczek i innych mieszkanców akwarium.Goni wszystko co do niego podpłynie ,ciągle przebywa w prawej części akwarium. Samiczki chowają sie w roślinach blisko filtra.Pierwszego dnie nie był taki pływał normalnie z samiczkami rybki wyglądały na szczęśliwe a teraz istna masakra.DOdatkowo podczas przycinanie roślin zauważyłem pomiedzy roślinami białe bąbelki załączone na foto. Czy jest to oznaka przygotowanie do tarła ?? Skąd u niego taka akresja?? Edited October 26, 2013 by jokatorun Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielona_O.o Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Samiec przygotowuje w ten sposób gniazdo dla jajeczek a agresywny jest ponieważ będzie bronił ich póki się nie wyklują, miałam tak samo z bojownikami jak byłam młodsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jokatorun Posted October 29, 2013 Author Share Posted October 29, 2013 Samiec przygotowuje w ten sposób gniazdo dla jajeczek a agresywny jest ponieważ będzie bronił ich póki się nie wyklują, miałam tak samo z bojownikami jak byłam młodsza Szczerze mówiac to zgłupiałem bo wierzyc mi sie nie chciało ze po tak krótkim czasie się za to zabierze.A dla samiczek też jest agresywny każda z nich goni i gryzie więc mam wątpliwości czy wogóle do czegos dojdzie.Już nawet przez myśl mi przechodziło zeby go oddać bo samiczki siedzą pochowane w roślinach i za filtrem. Sam nie wiem co robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielona_O.o Posted October 30, 2013 Share Posted October 30, 2013 Może one nie chcą mu dawać? Albo on jest gotowy a one jeszcze nie... Ja bym je odizolowała na jakiś czas i spróbowała jeszcze raz je razem umieścić... Albo rzeczywiście oddać... Może w sklepie go wymienią? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted October 31, 2013 Share Posted October 31, 2013 Czego nie chcą mu dawać? To ryby jajorodne... Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts