ElMatlaCo Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 (edited) Witam, mam ikrę w muszli ale nie wiem czyja ?? Na początku obserwacji ikry byłem pewien że to własność glonojadów ale samiec glonojada pierwszego dnia pilnował ikry, później porzucił albo nie jest to ikra glonojada? Przyglądając się dokładnie widać że ikra ma kolor pomarańczowy a ikra glonojadów bardziej wpada w żółty kolor (przynajmniej tak mi się wydaję, jak pamięcią sięgnę wstecz) W zbiorniku są jeszcze kiryśniki czarnoplame, mieczyki, kosiarki, bojownik i raczki. Czyja to może być ikra? Pozdrawiam. Usunęłam zdublowany post. Nie pisz wiadomości ze swoimi pytaniami w cudzych tematach. Luna Edited October 25, 2013 by Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fleder Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 Zbrojnik z pewnością. Nic innego z obsady nie złoży Ci ikry w ten sposób. Kolor jest w porządku, czasami pomarańczowy jest bardziej nasycony a czasami mniej. Daj ją pod prąd wody w kotnik i samiec będzie zbędny. Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtass9 Posted October 25, 2013 Share Posted October 25, 2013 A potem wyjmij tą muszlę z akwa i wiecej jej tam nie wkładaj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts