zaq Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 Przepraszam za jakość zdjęć, ale nie mogę teraz zrobić lepszych, ponieważ akumulatorek mi się wyczerpał, ale może ktoś z forumowiczów da radę rozpoznać, czy to jest samiec, czy samica. Kupiłem dziś w zoologu parkę ramirez (wg sprzedającego), ale jakoś dziwnie zachowują się w stosunku do siebie, tzn. większa gania mniejszą. Czy to normalne zachowanie wśród tego gatunku, czy to też samiec. Druga ramireza to samiec, nawet ja to rozpoznam. Natomiast tej na załączonych zdjęciach nie jestem w stanie jednoznacznie stwierdzić czy to samiec czy samica. Jeżeli to samiec to jutro będę musiał do zoologa zamienić. Pytanie,czy wymienią, ale to już nie na temat. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted October 23, 2013 Share Posted October 23, 2013 To jest samica a zachowanie zupełnie normalne,samiec chce się trzeć wiec ja gania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted October 23, 2013 Author Share Posted October 23, 2013 Ufff, dzięki serdeczne. Już myślałem, że będę musiał gonić do zoologa. Pozdrowionka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ASPAHARIAN Posted October 24, 2013 Share Posted October 24, 2013 Jak sobie nie przypadną do gustu, a będziesz chciał coś z nich mieć to i tak będziesz musiał latać do zoologa Link to comment Share on other sites More sharing options...
zaq Posted October 27, 2013 Author Share Posted October 27, 2013 Coś, tzn. młode? Młodych nie planuję, przynajmniej na razie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts