Jump to content

Zmiana szkoły

Nikodem
 Share

Recommended Posts

Witam, otóż myślałem że tak fajnie będzie być mechanikiem. I lepiej jest chodzić na praktyki niż do szkoły. Teraz myślę na odwrót i chciałbym zmienić szkołę na technikum informatyczne. Lecz nie wiem czy mnie teraz tam przyjmą? A jak nie to nie wiem co robić :/

Zmieniał ktoś z was kiedyś szkołę, jak tak to proszę o napisanie jak to przebiegało.

W obecnej sytuacji szkolnej i ilości dzieciaków, prawie każda szkoła powinna Cię przyjąć. No chyba, że jakaś elitarna, z konkursem świadectw. Ale przypuszczam, że najlepszym rozwiązaniem w tej sytuacji byłoby ruszenie swoich czterech liter do szkoły gdzie się chcesz przenieść i po prostu zapytać, czy istnieje tak możliwość. Bo pytanie na forum ludzi:

Lecz nie wiem czy mnie teraz tam przyjmą?

A skąd my mamy wiedzieć?

U mnie wystarczy wziąć 'papiery' ,pożegnać się i zanieść papiery do nowej szkoły.Tyle że nie wiem czy teraz (koniec października) da rade zmienić.Chcesz się przenieść do innej klasy w danej szkoły czy do innej szkoły.?

Przyjmą wszędzie, mogą wymagać dodatkowych formalności jeśli to inny obwód ale powinni i tak przyjąć.

Bardziej martwiłbym się zmianą otoczenia i nowymi kolegami ;)

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Poszedłem do sekretariatu i zobaczyli że są wolne miejsca. Potem w starej szkole się wypisałem i w nowej mnie zapisali. 20 minut to tylko zajęło. I od jutra idę już do technikum informatycznego.

Dzięki wszystkim za odpowiedzi :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...