tarantule.pl Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Witam dwa tygodnie temu założyłem akwarium i mam kilka pytań ? Ph7,6 no2 0 no3 20 po4 0,50 k 50 kh 7 gh 12 wczoraj zrobiłem pierwszą podmiankę akwarium 112l podmieniłem 23litry od początku stosuję potas 10ml x7 Czy mogę już wpuszczać krewetki ? parametry powinnem mieć takie Odczyn pH powinien wynosić od 6,8 do 7,5, GH 12, KH 5 Jakie sole mam stosować,a których nie z potasem odpuścić i z no3? Testu na żelazo na razie nie posiadam na dniach będę miał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 No3 zbij do 10mg/l. Po4 podnieś do 1,0mg/l. Przestań lać potas, bo masz już 50mg/l. Robi się poziom szkodliwy. Nie podawaj narazie no3 i potasu. Uzupełnij fosfor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tarantule.pl Posted October 21, 2013 Author Share Posted October 21, 2013 (edited) a magnez podawac ?mikro i zelazo kupie test to zobacze Regulamin 6.1. Mapet Edited October 22, 2013 by Mapet Regulamin 6.1. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeksup Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Jeżeli masz twardą wodę to nie podawaj. Ja przy Gh i Kh 14 nie podawałem. Test na żelazo to podobno strata kasy bo do akwarium lejemy schelatowane żelazo, a badanie takiego żelaza jest obarczone czasami dużym błędem. Mikro daj b. mało. Pamiętaj, że krewetki są b. wrażliwe. Podobno nie lubią mikro i żelaza, ale nie powiem Ci, bo się nie znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts