fmariusz5 Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Witam Chce się zapytac jaki najlepszy filtr do akwarium 250l. Wiecie wewnętrzny nie pasuje powód: zła filtracja biologiczna. Macie jakieś propozycje za wszystkie odpowiedzi z góry dziękuje! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted October 21, 2013 Share Posted October 21, 2013 Jaką kwotą operujesz. Do 250l oczywiście że kubeł. Tylko ile kasy chcesz na to wydać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nick1234 Posted November 1, 2013 Share Posted November 1, 2013 Może JBL E901 lub jeśli masz trochę więcej kasy JBL E1501-napewno będzie wydajniejszy. Sama mam JBL E701, model niższy (mniejsze akwarium) ale ta sama zasada działania, mogę naprawde polecić. Bardzo cichy, prosty w obsłudze i czyszczeniu, dobry dostęp do części zamiennych. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bebek Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) Witam ! Zależy co chcesz hodować, czy będą rośliny itd. Polecam do 250l JBL e1501, bardzo dobrze wykonany, cichy i wydajny filtr. Nie sugerujcie się tym, że producent podał na etykiecie, że np. JBL e901 wystarczy do 250l.. - znam to z własnego doświadczenia..Należy pamiętać, że każdy wkład (ceramika itp.) zmniejsza wydajność filtra o około połowę, więc najlepiej wybrać filtr, który zapewni nam porządną filtrację, nawet po miesiącu użytkowania - kiedy filtr się trochę zapcha, nad filtracja nie zaszkodzi - ale oczywiśćie w granicach rozsądku.Takie jest moje zdanie.(osobiście używam JBL e1501 w M<alawi 240l)Pozdrawiam ! Edited November 20, 2013 by Bebek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
daniel_skon Posted November 20, 2013 Share Posted November 20, 2013 (edited) Ja mam w swoim 112l filtr Ikola350 i jestem zadowolony, koszt 229zł na aukcji. To nie jest temat do chwalenia się, kto ma jaki filtr. Co ma wspólnego filtr z Twojego 112 L akwarium do 250 L? Następny taki post będzie nagrodzony. Mapet Edited November 24, 2013 by Mapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts