gremaz1 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 witam ostatnio zakupilem butle co2 6kg. Do tego reduktor co2/argon z dwoma manometrami i elektrozawor nie akwarystyczny (po prostu na allegro nie firmowy nagrzewa sie do 80 stopni C dziala na 230 V).Po podlaczeniu wszystkiego ze soba odkrecilem zawor i wszystko zaczelo dzialac. Do czasu. Po ustawieniu na zaworze (takim hydraulicznym do wody innego nie mam przynajmniej na razie)2 babli na sekunde po okolo 10 minutach zaczyna przestawac dzialac i musze spowrotem leciec do piewnicy by go troszeczke popuscic. I tu sytuacja sie powtarza. I tak w kolko. A rano natomiast po wlaczenu sie zaworu buzuje niemilosiernie i musze przykrecac zawor. Co jest przyczyna takiego stanu. Co jest nie tak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Nie jest to zawór precyzyjny do gazów tylko jak sam zauważyłeś do wody, żeby puścić 2 bąble na sekundę musisz go skręcić a one niestety sie rozregulowywują. Rozglądnij się za zaworkiem precyzyjnym Camozzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gremaz1 Posted October 19, 2013 Author Share Posted October 19, 2013 (edited) A może inny sposób, coś tańszego. W tej chwili nie stać mnie na ten zaworek. Wkręciłem ten zaworek bo taki miałem.Zakładając konto na tym forum, zgodziłeś się na przestrzeganie regulaminu, czyli poprawnego pisania w języku polskim. / Dunay Edited October 19, 2013 by Dunay Pisownia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 To lepiej wstrzymaj się w podawaniem CO2 do momentu zakupu porządnego zaworka. Inaczej możesz udusić swoje rybki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted October 19, 2013 Share Posted October 19, 2013 Takim zaworem nie da rady wyregulować podawania CO2. Jedynie elektrozawór ze sterowaniem i reaktorem lub zaworek precyzyjny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts