NatalieVonMoon Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Witam, w moim akwarium 80l zasadziłąm nowe rośliny które ślimaki namiętnie wygrzebują i codzienne sadzenie ich na nowo nie ma sensu, rośliny zgniją przez to. Moje pytanie czy ślimaki takie jak tylomelania sp devil, brotia pagodula, neritina red onion, neritina natalensis oraz Filopaludina sp. Military Helmet mogą bez uszczerbku na zdrowiu żyć w akwarium 25l BEZ FILTRA i roślin? Tak długo aż rośliny się ukorzenią, maksymalnie(!) miesiąc, możliwe że o wiele mniej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fmariusz5 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Mogą życ bez roślin... Ale co do filtra... Jeżeli chodzi o napowietrzanie kup mały brzęczek ale bez filtra często podmieniaj wodę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seriousspl Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Każde zwierze w akwarium powinno mieć filtr w celu napowietrzania jak i filtracji wody, kup jakiś filtr za 20 zł - dużo to nie jest. A bez roślin mogą żyć. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariusz2470 Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Cieżko powiedzieć ja z jakiś miesiąc temu wyciągnąłem z akwa jednego ślimaka trzymam go w słoiku litrowym podmiany robie raz na 3 dni wlewam tam wode z akwa karmie go i jakoś żyje. Nie miałem serca wywalić go więc go sobie zostawiłem . Apropo czy jeden ślimak może mi się rozmnożyć w tym słoiku ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
xMarcinx Posted December 25, 2013 Share Posted December 25, 2013 Nie, raczej nie. Ale daj go do normalnych warunków Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts