khazad92 Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Cześć! Jestem nowy na tym forum więc chciałbym się przywitać Jaką proponowalibyście obsadę do baniaka 54l z krewetkami RC? Same krewetki są mało widoczne a chciałbym żeby w akwarium coś się "działo" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Możesz dać bojownika(rózne opinie na ten temat jedni uważają, że bojek pożre krewcie drudzy, że nie. Ja jestem w tej drugiej grupie. Miałem taki układ już i było ok. Ale najpierw były krewetki potem doszedł bojek). Możesz dać razborę galaxy, prętnika karłowatego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 (edited) Możesz dać bojownika(rożne opinie na ten temat jedni uważają, że bojek pożre krewcie drudzy, że nie. Ja jestem w tej drugiej grupie. Miałem taki układ już i było ok. Ale najpierw były krewetki potem doszedł bojek). Możesz dać razborę galaxy, prętnika karłowatego. Bojek i krewecie to podobny temat co neony i skalary. Jak wychowają się razem, albo je wpuścisz do już istniejącego stadka krewetek(neonów) -to nie powinny być skonsumowane, ale jak wpuścisz krewetki (neonki) do bojka( skalara) to mogą je potraktować jako pokarm. Z drugiej strony nie wiadomo co wpuszczasz do akwa, bo jak rybę, która jadła żywy pokarm to może zjeść krewetkę, a jak biedaka z kubka co nie widział żywego pokarmu to nic innym mieszkańcom akwa raczej nie zrobi. Reguły nie ma Podstawą przy takich połączeniach jest nie głodzić potencjalnego drapieżnika, bo kilka dni głodówki i bojek zajmie się kreweciami. Edited October 15, 2013 by gracjanna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazad92 Posted October 16, 2013 Author Share Posted October 16, 2013 Dzięki za odpowiedzi :)Bojownik super miałem go kiedyś i nie miałem z nim problemu. nie wiedziałem że się da go trzymać z krewetkami Ile razbor mógłbym trzymać w tym baniaku? Starczyło by miejsca na harem bojownika ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TLB Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Tak, haremik może być, ale wówczas tylko harem bojka, ew. RC. Dla razbor i haremu bojka bedzie za mało miejsca. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Razbor polecam na początek 10-15 sztuk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
khazad92 Posted October 18, 2013 Author Share Posted October 18, 2013 Chyba zdecyduję się na razbory bo podoba mi się ławica w akwarium A jak razbory reagują na małe krewetki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 Na pewno coś tam złapią, ale jeżeli będziesz miał dużo kryjówek to coś się uchowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted October 18, 2013 Share Posted October 18, 2013 To może Boraras Brigittae albo Boraras Maculatus nie będą się interesować krewetkami . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts