Jump to content

Obsada 54l z krewetkami

khazad92
 Share

Recommended Posts

Możesz dać bojownika(rózne opinie na ten temat jedni uważają, że bojek pożre krewcie drudzy, że nie. Ja jestem w tej drugiej grupie. Miałem taki układ już i było ok. Ale najpierw były krewetki potem doszedł bojek). Możesz dać razborę galaxy, prętnika karłowatego.

Możesz dać bojownika(rożne opinie na ten temat jedni uważają, że bojek pożre krewcie drudzy, że nie. Ja jestem w tej drugiej grupie. Miałem taki układ już i było ok. Ale najpierw były krewetki potem doszedł bojek). Możesz dać razborę galaxy, prętnika karłowatego.

Bojek i krewecie to podobny temat co neony i skalary.

Jak wychowają się razem, albo je wpuścisz do już istniejącego stadka krewetek(neonów) -to nie powinny być skonsumowane, ale jak wpuścisz krewetki (neonki) do bojka( skalara)  to mogą je potraktować jako pokarm.

Z drugiej strony nie wiadomo co wpuszczasz do akwa, bo jak rybę, która jadła żywy pokarm to może zjeść krewetkę, a jak biedaka z kubka co nie widział żywego pokarmu to nic innym mieszkańcom akwa raczej nie zrobi.

Reguły nie ma ;)

Podstawą przy takich połączeniach jest nie głodzić potencjalnego drapieżnika, bo kilka dni głodówki i bojek zajmie się kreweciami.

Edited by gracjanna