Donk Posted October 15, 2013 Share Posted October 15, 2013 Witam. Mam pytanie odnośnie pokarmu dla bojownika. Obecnie posiadam OSI Spirulina, OSI VividColor, NF Premium plant i mrożonkę oczlika. Takim zestawem karmie moje Saulosi. Czy dla bojownika taki zestaw też będzie odpowiedni? Pzdr. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KoVUri Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Myślę ,że tak.Pamiętaj o zróżnicowanej diecie czyli codziennie coś innego. Na wybarwienie polecą mrożone ochotki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Ochotka to bardzo zły jakościowo pokarm,otłuszcza ryby i przysparza wiele problemów więc jej nie polecam jak i większość akwarystów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
splend Posted February 14, 2014 Share Posted February 14, 2014 Również nie polecam karmienia ryb ochotką , ani rurecznikiem. Karmienie ryb tego typu pokarmami może przynieś więcej strat niż pożytku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
firefighter1 Posted March 3, 2014 Share Posted March 3, 2014 (edited) Pokarm pyszczaków nie nadaje się dla Bojownika. Bardzo łatwo go przekarmić. Zje wszystko co wpadnie. IMHO dla niego najlepszy pokarm to Hikari, 3 do 4 kuleczek na dzień i co kilka dni coś żywego lub mrożonka. Ma bardzo delikatny system trawienny. Edited March 3, 2014 by firefighter1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts