Koniu Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Witam, posiadam dwa filtry JBL e900. Jeden nowy drugi używany 3-4 lata. Podchodzimy do używanego. Wszystko działa w nim jak należy, jest cichy, ogólnie wszystko spoko. Tylko co jakiś czas jakby coś w środku zasysał, słychać taki dźwięk jakby przy starcie filtra jak się go odpowietrza naciskając odpowietrzacz, a już to robiłem. Macie jakiś pomysł ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted October 7, 2013 Share Posted October 7, 2013 Zapchany smok, przypchana rura zasysająca wodę do filtra lub przymknięty zawór. Flitr działa na zasadzie podciśnienia, sądzę że zasysa Ci powietrze spod uszczelki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
don_Vall Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Wydaje mi się, że łapie powietrze. Sprawdź te miejsca, o których mówi Mapet i dodatkowo podłączenia węży. U mnie zdażało się, że przy podłączeniu węża do rury ssączj zasysał po "kropelce" i gromadził w głowicy. Później trochę rósł hałas. Przecieków nie było. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts