Toom Posted October 5, 2013 Share Posted October 5, 2013 W związku z remontem muszę przenieść akwarium 350l, w co musze się zaopatrzyć żeby niczego nie spaprać i żeby wszystko w miarę łatwo poszło? Mam tylko beczkę 100l, myślę że na rośliny i ryby wystarczy. Ale co z resztą? Takie akwarium sporo waży, boję się je ściągać z szafki i tylko opcja przenoszenia razem z nią wchodzi w rachubę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapio0987 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Z puść wodę i ryby do beczki. Ja u kolegi jak z puścił wodę Z 200L akwarium przenieśliśmy go na mały dywan. Przeciągneliśmy go ale były małe trudności Link to comment Share on other sites More sharing options...
Madk Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Spuść wodę później pusty baniak na 2 grube koce lub coś takiego i poszedł z przenoszeniem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Takie akwarium jest lekkie, dajcie spokój...Wodę spuszczasz do baniaków czy nawet wanny (wazne by ją wyparzyc by nie było detergentów), baniak ściągasz z szafki i kładziesz obok na kocu/ dywanie.Szafka w ręce, przenosisz ją na docelowe miejsce, a potem baniak na niej kładziesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bora Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Gdy ja przenosiłem akwarium standardowe o poj. 112 litrów z szafką z pokoju do pokoju to spuściłem wodę do 2/4 z rybami etc, trzech chłopa i załatwione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Takie akwarium jest lekkie, dajcie spokój... Pley koledze chodzi pewnie o to, żeby nie ruszać podłoża, więc ani lekkie akwa już nie będzie, ani bezpieczne przenoszenie samego akwa z podłożem też nie jest. Toom przenieś to akwa na szafce, bierz konkretnego kolegę i dacie radę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Apocalypt0 Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Przenosiłem akwarium 300l i lekkie to ono nie było... Wszystko zależy od tego gdzie chcesz je przenieść , jeżeli do innego pomieszczenia na tym samym poziomie to po spuszczeniu wody w czterech razem z szafką jakoś przeniesiesz. Ale opcja przenoszenia na inny poziom po schodach itp moim zdaniem nie wchodzi w grę, nie ryzykował bym. Ja osobiście poświęciłem troche czasu i przenosiłem wszystko osobno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mapet Posted October 6, 2013 Share Posted October 6, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts