Accord Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Tak jak w temacie. Zakupiłem dwie takie sztuki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapio0987 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Chłopie kupujesz i nie wiesz co wyrządzasz tak rybom krzywdę.Ryby nigdy nie widziałem ale podobna do muszlowca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted September 30, 2013 Author Share Posted September 30, 2013 Chłopie kupujesz i nie wiesz co wyrządzasz tak rybom krzywdę.Ryby nigdy nie widziałem ale podobna do muszlowca. Ale o co ci chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Tia, podobny do muszlowca jak nic Dla mnie to jakiś ziemiojad, ale konkretnie to chyba trzeba Pleya pytać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapio0987 Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 (edited) Ale o co ci chodzi? Bo jak się kupuje rybę to chyba powinno się wiedzieć o niej jak najwięcej. A jak się doradza to wypada mieć chociaż jakiekolwiek pojęcie. Bo inaczej wychodzą bzdury i wprowadza się innych użytkowników w błąd. Przemyśl to sobie, będziesz miał chwilę na to. /ahr/ Edited September 30, 2013 by ahr Spam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Na pewno ziemiojad - rodzaj Geophagus.Małe to i kiepskie fotki, ale pewnie to będzie albo Geophagus altifrons, albo Geophagus red head tapajos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 Postaram się zrobić lepsze. Czy 375l będzie dla nich ok? Link to comment Share on other sites More sharing options...
margin Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 (edited) Jak najbardziej 375 l wystarczy, ale rybek trochę mało. Przydałoby się stadko przynajmniej 6 sztuk. Nie miałam jednak tych rybek i nie mogę doradzić z własnego doświadczenia. Czytałam o nich na innym forum, przede wszystkim podłoże z piasku i kryjówki, to podstawa. Jak widzę Twoje akwarium ma ładny piaseczek i korzonki, więc powinny być zadowolone. Edited October 1, 2013 by margin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 To jest lepsze. Na pewno ziemiojad - rodzaj Geophagus.Małe to i kiepskie fotki, ale pewnie to będzie albo Geophagus altifrons, albo Geophagus red head tapajos Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Geophagus brachybranchus Lub G. red head Tapajos.Opierałem się na podstawie wielkości i umiejscowieniu ciemnej plamki na ciele tych ryb, ale mogę być w błędzie- nie posiadałem tych ryb, więc nie mam z nimi doświadczenia.Wejdź na forum miłośników pielegnic (to nie reklama) i tam załóż temat w dziale Identyfikacja- na tamtym forum jest pare osób, które dobrze się znają na tym rodzaju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Accord Posted October 1, 2013 Author Share Posted October 1, 2013 Dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts