katarzynka100 Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Witam, mozecie mi powiedzjec jakiej ten gupik (pomaranczowo-czarny) jest plci? W sklepie sprzedali mi jako samca, ale moim zdaniem jego pletwy wskazuja na plec zenska? Myle sie? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Witam, mozecie mi powiedzjec jakiej ten gupik (pomaranczowo-czarny) jest plci? W sklepie sprzedali mi jako samca, ale moim zdaniem jego pletwy wskazuja na plec zenska? Myle sie? Z gory dziekuje za odpowiedz:) Męskiej Link to comment Share on other sites More sharing options...
katarzynka100 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 No ta ja juz nie wiem jak sie rozoznia... Mozesz mi to wytlumaczyc? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pley Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Samiec ma gonopodium, samica normalną płetwę odbytową.Kolor i kształt płetwy ogonowej nie mają znaczenia bo i samiczki mogą być kolorowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
katarzynka100 Posted September 28, 2013 Author Share Posted September 28, 2013 OK. Myslalam, ze ksztal pletwy ogonowej sie rozni. OK - dziekuje bardzo:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pauline Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 (edited) No ta ja juz nie wiem jak sie rozoznia... Mozesz mi to wytlumaczyc? Po płetwie koło odbytu, U samic jest większa - tak na chłopski rozum http://img14.imageshack.us/img14/9013/identyfikacjae.jpg Jednak, żeby było Ci łatwiej, samce są mniejsze, podłużne, bardziej kolorowe, ładniejsze , nie mają brzucha Samiczki większe, grubsze, mają mniej intensywne kolory, zwykle przeważa u nich kolor srebrny (tak jak u pozostałych trzech gupików na twoim zdjęciu) Edited September 28, 2013 by Pauline Link to comment Share on other sites More sharing options...
ahr Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts