Gurami złoty Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Chodzi o to że ostatnio samiec z samicą zaczęli się boksować, gdyż poczuli tak_zwany ,,zew natury'' i dojdzie do rozrodu, ale nie_wiem jak odpowiednio przygotować się do przyjścia na świat młodych rybek. Pomóżcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted September 23, 2013 Share Posted September 23, 2013 Pokaż fotę i opisz parametry i obsadę akwarium. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gurami złoty Posted September 29, 2013 Author Share Posted September 29, 2013 Nie mogę wstawić foty. Obsada to: Pielęgnica Ramireza Złota Rybka Gurami złote Te dwa Glonojady-samiec i samica Roślina to Ludwigia Repens Rubin Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxsw Posted September 29, 2013 Share Posted September 29, 2013 Masz jakąś grotę dla zbrojników, przydała by się. Jeśli chcesz je odchować to i dodatkowe akwa by się przydało. Gdzie najczęściej siedzi samiec? Tam prawdopodobnie będzie ikra. Ewentualnie łupina kokosa. W ogólnym jak zarośnięte to pare może przeżyje. Obserwuję ten temat u siebie w akwa maluchy mają już dwa tygodnie odkąd się odważyły wyjść z kokosa. Niektóre śmigają po akwa, ale szukają kryjówek, niektóre nadal siedzą w kokosie i tylko nocą wychodzą coś zjeść. Samiec już ich nie pilnuje. Kilka padło ofiarą innych rybek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zielona_O.o Posted October 28, 2013 Share Posted October 28, 2013 Mi jak się dotarły to teraz co 2-3 miesiące mam nowe... poprzednie były zjedzone ale teraz odłowiłam jak już zaczęły śmigać po akwa Bez sprawdzania parametrów itd itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
georobert Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 U mnie jest tarło co 3-4 tygodnie i nic nie odławiam, bo po co, chociaż nie miałbym problemu z ich sprzedażą. Zawsze coś przeżyje to 30-40%. Ja na twoim miejscu nic bym nie robił tylko czekał. Ja mam grotę ustawioną tak żeby moje dziecko mogło obserwować rozwój ikry i maluchów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted October 29, 2013 Share Posted October 29, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts