polos2000 Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Mam akwarium 60l z allegro i w zestawie był filtr 200 l/h i zastanawiam się czy starczy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrewp Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 To zależy również (a może i przed wszystkim) od obsady. Jeżeli obsada będzie mała, to taki filtr wystarczy, ale zapewne będziesz musiał się liczyć z jego częstym czyszczeniem. A jaki to konkretnie filtr? Bo przepływ to nie wszystko... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polos2000 Posted August 29, 2013 Author Share Posted August 29, 2013 To zależy również (a może i przed wszystkim) od obsady. Jeżeli obsada będzie mała, to taki filtr wystarczy, ale zapewne będziesz musiał się liczyć z jego częstym czyszczeniem. A jaki to konkretnie filtr? Bo przepływ to nie wszystko... Model: hanza aquaristic HJ-111b, napięcie:220-240v/50hz, moc:2w, wysokość słupka wody: 0,45m, wydajność:200l/h, masa:0,15kg. Na forum wymagane są podstawy poprawnej pisowni. / Luna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 A nie lepiej wydać te parę dyszek i kupić coś lepszego. Według mnie to chiński filtr do 20l. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Querly Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Taki filtr prawdopodobnie nie wystarczy. Jest to tani Chińczyk,lepiej dołóż tak jak kolega wyżej radzi do jakiegoś lepszego np Kaskady Aquaela nie kosztuje majątku,a na pewno zapewni o wiele lepsza filtracje dodatkowo będziesz miał możliwość filtracji biologicznej,a nie tylko mechanicznej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AliBaba Posted August 29, 2013 Share Posted August 29, 2013 Nie wystarczy, sam dostałem do zestawu 311B i gdybym nie kupił Aquael Fan 1 Plus to musiał bym go czyścić chyba co dziennie.. A tak to co 2 tyg czyszczenie gąbki, a co 2 miesiące czyszczenie wewnątrz. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts