rednak Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Witam mam szafke 165 długści 96 wysokości i 44 szerokości i niestety tył jest z płyty sklejkowej(albo dykta) Jakie akwarium wytrzyma na takiej szafce? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Zawsze możesz ją wzmocnić . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rednak Posted August 27, 2013 Author Share Posted August 27, 2013 W jaki sposób wzmocnic taką szafkę? Chcialbym postawic akwarium 200l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NFSMW Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Czymś takim : http://www.karolewscy.pl/galerie/l/lacznik-budowlany-kp4-ka_2751.jpg Plecy jakąś dechą no i przez środek też musi iść Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yuurei Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 (edited) Starczy dołożyć płyty z litego drewna wewnątrz z tyłu albo na zewnątrz, ale pomiędzy górą a dołem szafki. U mnie w ten sposób zwykłe szafki z ikei utrzymują 345l Ach, trochę się spóźniłam ;p Edited August 27, 2013 by yuurei Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted August 27, 2013 Share Posted August 27, 2013 Plecy szafki wymień na płytę wiórową lub sklejkę , dodatkowe wzmocnienia pionowe wewnątrz szafki z sklejki lub płyty( na takiej długości co najmniej 5-6 szt ) ,możesz dołożyć też płytę na blat szafki .Lepiej przedobrzyć niż pózniej się martwić czy wytrzyma i spać spokojnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts