Kubiks Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Witam, Mam spory problem z rośliną Utricularia graminifolia. Już po raz 3 podchodzę do jej obsadzenia w moim zbiorniku i po raz kolejny wróżę porażkę. O zbiornikach: Kilka miesięcy temu uruchomiłem zbiornik 25l z podłożem ADA Amazonia II. Obsadzony po brzegi zdrową Utricularią, roślina po inwazji Sinicy obumarła. Kilka tygodni temu zrobiłem nowe akwarium 25l, również z podłożem Amazonia II, pod Amazonią znajduje się dawka Bacter 100 i Power Sand M. Oświetlenie to 2x T5 - 8W. Roślina nie wzrasta i z moich obserwacji powoli obumiera, liście robą się co raz bardziej brązowe niż zielone. Czy ma ktoś jakąś radę - jak można uratować roślinę, i wzbogacić specjalnie dla niej wodę. Mam szeroką gamę nawozów tylko nie za bardzo wiem co dla niej będzie najlepsze. Czekam na uwagi i spostrzeżenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Polecam ten temat http://akwarystyczne.info/showthread.php?tid=3468 swoje opinie napiszę za jakiś miesiąc, bo też z nią właśnie wystartowałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts