Muflon007 Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Czesc. Mam problem.. Wczoraj wyczyscilam filtry... I nie moge podlaczyc pompy! Moj maz (ten ktory zamjmuje sie zazwyczaj akwarium) wyjechal i nie mam pojecia jak moge naprawic ta pompke. Mianowicie gdy wyczyscilam filtry, podlaczylam rureczki i wsadzilam wtyczke do gniazdka pompa nie wciaga wody... Gdy zaciaglam z drugiej strony (zaciagne z weza,ktorym powinna czysta woda leciec)leci ciurkiem,a jak podniose ten waz nagle woda staje i nie chce plynac dalej... wyglada na to jakby silnik,ktory jest na zewnatrz nie mial "sily" pompowac... Bo przez ten silniczek powinna przechodzic woda z akwarium czy ta czysta? Juz sama sie pogubilam... Moze zle podlaczylam to wszytsko? Czy ma ktos na to rade? Ta pompa musi chodzic bo moje rybki sie podusza bo wyjezdzam na urlop... Moglby ktos mi pomoc? Z gory dziekuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S'Sayan Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Pompka podłączona na wężu w którym leci brudna woda czy już czysta? W większości przypadków powinno wystarczyć opróżnienie całości układu z wody i podłączenie wszystkiego tak jak powinno być. Następnie wciągnij powietrze przez wąż którym leci czysta woda na tyle mocno aby w wężu, którym płynie brudna woda pojawiła się woda z akwarium i poczekaj chwilę. Poziom wody w akwarium spadnie tak, że uzupełnij to, a wąż od czystej wody umieść w akwarium tak jak powinno być. Włączysz pompę i powinno działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muflon007 Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Pompka podłączona na wężu w którym leci brudna woda czy już czysta? W większości przypadków powinno wystarczyć opróżnienie całości układu z wody i podłączenie wszystkiego tak jak powinno być. Następnie wciągnij powietrze przez wąż którym leci czysta woda na tyle mocno aby w wężu, którym płynie brudna woda pojawiła się woda z akwarium i poczekaj chwilę. Poziom wody w akwarium spadnie tak, że uzupełnij to, a wąż od czystej wody umieść w akwarium tak jak powinno być. Włączysz pompę i powinno działać. Aaaa chyba rozumiem juz swoj blad. a Moglbys mi podpowiedziec czy przez ten silniczek,ktory jest na zewnatrz akwarium powinna leciec brudna woda czy czysta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts