Koniu Posted July 15, 2013 Share Posted July 15, 2013 Witam, w moim akwarium posiadam 5 kirysków spiżowych. Mój problem polega na jednym z nich. Wszystkie cztery są fajnie wybarwione, a jeden z nich jest wyblakły (ala biały) z kawałkiem czarnego charakterystycznego dla spiżowych. Zachowuje się normalnie, wpuszczony jest od małego z resztą. Ciekawi mnie czy po prostu taki jest i taki będzie czy jest jakiś chory i trzeba go odizolować ? Co sądzicie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunay Posted July 16, 2013 Share Posted July 16, 2013 Taki jest?https://www.google.pl/search?q=kirysek+spi%C5%BCowy+albinos&oq=kirysek+spi%C5%BCowy+al&aqs=chrome.1.69i57j0.6482j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koniu Posted July 16, 2013 Author Share Posted July 16, 2013 Nie nie, albinos to inna bajka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikodem Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Może jest chory? Zachowuje się normalnie? Podaj więcej info o akwarium. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gracjanna Posted July 17, 2013 Share Posted July 17, 2013 Raczej nie jest chory. Ja mam takiego jednego kiryska pstrego, wyraźnie jaśniejszy od reszty, wydaje mi się, że to wada genetyczna, bo rybka żyje już trochę i nie wygląda jakby wybierała się na tamten świat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Koniu Posted July 17, 2013 Author Share Posted July 17, 2013 Właśnie mam tak samo. Mam wszystkie od małego, rośnie równo z resztą tylko jest jaśniejsza. Je, pływa wszystko normalnie. Po prostu tak jak wyżej, wada genetyczna chyba i tyle Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NemoX Posted July 18, 2013 Share Posted July 18, 2013 Daj zdjęcie koniecznie, nie musi być super wyraźne ale żeby coś było widać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts