King_PatryQ Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 (edited) Siemka, Jakiś czas temu zdechła mi jedną ramirezka. Dzisiaj kupiłem druga. Gdy obserwowałem je w domu wydaje mi się ze mam dwie rybki o tej samej płci. Dzisiaj wyjeżdżam na 3 tygodnie i nie będę mógł kupić nowej. Jeżeli są tej samej płci to czy bić się nie stanie jak będą razem? Ewentualnie jak szybko dostane odpowiedz to będę mógł kupić następną rybkę. Moze dobierze się parka i oddam jedną. Czy to są dwa samce? Zdjęcia w załączniku. Pozdrawiam Wysłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 4 Edited July 8, 2013 by King_PatryQ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba90 Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 To są dwie samice. Link to comment Share on other sites More sharing options...
belzebub532 Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Samice na 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gagatek Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Mi się wydaje ,że na 3 fotce ta z lewej samiec a z prawej samica . Ta z lewej ma długie płetwy brzuszne ,odbytnicze też większe i promienie grzbietowe też jakieś takie .Możesz dać fotki tej rybci jakieś wyraźniejsze ?. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Obydwie samice. A to czy będą żyły razem w zgodzie to już zależy od charakteru ryb. Temat zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubas Posted July 8, 2013 Share Posted July 8, 2013 Temat został wyczerpany/ problem rozwiązany. Zamykam - jeśli chcesz temat kontynuować, coś dodać, nie zgadzasz sie z zamknięciem, proszę o kontakt z moderatorem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts