jasiek181vip Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 witam. noszę się z zamiarem zakupu takiego oświetlenia. co o tym sądzicie? http://allegro.pl/lampa-168-led-rgb-akwarium-150cm-promocja-20-i3372185202.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 A kup sobie jak chcesz. A tak serio to może opiszesz do jakiego akwa-wymiary, co za roślinność, jaka flora, jakie plany ogólnie odnośnie akwarium ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jasiek181vip Posted July 5, 2013 Author Share Posted July 5, 2013 150x40x60 anubiasy, krypokoryna, bacopa monnieri, echinodorus. W akwa pływają trofcie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sławek121 Posted July 5, 2013 Share Posted July 5, 2013 Domyślam się, że poprawna kolejność i wysokość to 60. Ja bym Ci proponował kupno za te pieniądze ( tzn. tańsze rozwiązanie ) świetlówek Led na 230V, które potrzebują tylko oprawek z przewodami i wtyczkami, tylko dobierz odpowiednią barwę. PS. Bacopy raczej długo tam nie uświadczysz, reszta to już zależy od odmian. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bonio61 Posted July 6, 2013 Share Posted July 6, 2013 Witaj do takiego baniaka i roślin to oświetlenie się nie nadaje , mam takią rurę w baniaku 150x55x55 z tangą , jest niestety i do tego biotopu za ciemno , u mnie pracuje jako wspomagające do jednej świetlówki 54w. Jakiś czas temu na allegro znalazłem takie same oświetlenie ale powyżej 42W i większe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts